01-08-2018

BI-platform van Ensior helpt All Tape Supplies succesvoller te worden

Deel dit bericht

Het begon aanvankelijk als een praktische oplossing voor financiële consolidaties. Inmiddels gebruikt All Tape Supplies de rapportages en dashboards van Analytics4Business One van Ensior overal in het bedrijf. “Waar we Analytics4Business One voor gebruiken? Je kunt beter vragen waar we de tool niet voor inzetten!”

All Tape Supplies produceert zelfklevende tapes voor professionele, vooral industriële toepassingen. Elk jaar produceert en verscheept ATS zeven tot acht miljoen vierkante meter tape naar afnemers overal ter wereld. “Wij onderscheiden ons door snelheid en flexibiliteit”, vertelt mede-oprichter en COO Felipe Muñoz. Binnen een paar dagen kunnen wij overal ter wereld elk type tape leveren.” Die flexibiliteit is te danken aan SAP Business One. Door te investeren in processen op basis van best practices en een ERP-oplossing van wereldklasse, opereert All Tape Supplies vanaf dag één op hoog niveau. Inmiddels werkt ATS met de meest recente versie van de software: SAP Business One, version for SAP HANA. Dankzij HANA, het in-memory database platform van SAP, kan het de oplossing probleemloos grote hoeveelheden data razendsnel verwerken.

Inzicht nodig
Felipe Muñoz: “In het maken van rapportages is SAP Business One zelf helaas niet zo sterk. Je moet je in allerlei bochten wringen om te zien wat je wilt zien. Het consolideren van de cijfers van onze drie entiteiten bijvoorbeeld kostte me enorm veel werk. Tijdens gesprekken met de accountant zat ik met drie stapels papier voor m’n neus.”
Met Analytics4Business One bood Ensior een elegante oplos- sing voor deze uitdaging. Analytics4Business One is een kant en klare BI-omgeving, gebaseerd op Microsoft BI. De oplossing integreert naadloos met SAP Business One en zorgt in een handomdraai voor diepgaande inzichten en analyses. “Binnen enkele weken was de oplossing geïmplementeerd. Vervolgens kon ik met één druk op de knop onze hele financiële consolidatie doen. Dat zat standaard in de oplossing. En dat was nog maar het begin. In één klap beschikte ik – ook mobiel – over alle inzichten die ik nodig had om mijn bedrijf te sturen.”

Sturen op KPI’s
Muñoz wilde de mogelijkheden van de oplossing maximaal benutten. Sinds de implementatie rolt hij voortdurend nieuwe dashboards uit binnen zijn bedrijf. De productie bijvoorbeeld, wordt live gemonitord. Productiemedewerkers zien op schermen hoeveel procent van de benodigde dagproductie ze al gedraaid hebben. “Dat stimuleert geweldig.” Ook het sturen op KPI’s is veel makkelijker geworden. “Onze gemiddelde marge is nu een dagelijks terugkerend onderwerp van gesprek geworden. Ik kan direct zien hoe we ervoor staan, ook ten opzichte van vorige maand of vorig jaar.”
Een van de belangrijkste toepassingen is het maken van liquiditeitsprognoses voor vreemde valuta. “Met Excel uitrekenen welke risico’s we liepen, kostte me vroeger enorm veel tijd. Nu heb ik op elk gewenst moment zicht op onze liquiditeit en kan ik eventuele valutarisico’s meteen afdekken.”

Alles is mogelijk
Muñoz hecht veel waarde aan het werk van Ensior. “Het zijn ontzettend kundige mensen. Ze zullen nooit zeggen dat iets niet kan, alles is mogelijk.” Over de meerwaarde van Analytics4Business One voor zijn business kan Muñoz kort zijn: “Inmiddels draagt deze oplossing overal aan bij. De software geeft ons álle inzichten die we nodig hebben om te sturen. En de tool helpt me om mijn mensen te motiveren. Je kunt Analytics4Business One in ons hele bedrijf terugvinden.”

Company:

Ensior

Partners