09-07-2017

Data Science-event Samenwerking Noord en Gasunie trekt volle zalen

Deel dit bericht

Op dinsdag 13 juni vond in het Gasuniegebouw het Data Science event plaats. Meer dan 200 bezoekers lieten zich er informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Data Science. Samenwerking Noord is de IT netwerkorganisatie voor Noord-Nederland.

De dag werd geopend door Petra Smeets, CIO bij de Gasunie en daarmee gastvrouw van het Data Science-event. Het programma van de ochtend en middag bestond uit verschillende sprekers, afgewisseld met met postersessies door deelnemers als Atos, QNH, Gasunie, IT Academy en Siemens. Zij gaven daarin aan hoe zij met Data Science werken.
Sprekers tijdens het drukbezochte event waren naast Petra Smeets onder meer professor Ronald Stolk van het Centrum voor Informatie Technologie van de RUG en Gert-Jan van Dijk, directeur van Target Holding. De dag werd afgesloten door Ben Woldring, internetondernemer en directeur van de Bencom Group.

Kennisnetwerk Data Science Noord-Nederland
Tijdens het event gaf Merijn van der Roest het startsein voor het nieuw opgerichte Kennisnetwerk Data Science Noord-Nederland. Dit is een initiatief van studenten van de opleiding Data Science van de IT Academy. Het doel is om (aankomende) Data Scientists en andere geïnteresseerden een platform te geven om hun kennis en ervaringen delen en zo het vakgebied naar een hoger plan te tillen.
De kerngroep bestaat op dit moment uit vijf leden, Mark Adema, Mark Enuma, Michael Winklaar, Mark Veldkamp en Merijn van der Roest. De bedoeling is om iedere twee maanden een bijeenkomst of activiteit te organiseren. Het eerstvolgende event staat voor september op de planning.

Partners