11-07-2018

IBM Watson Health en Guerbet gaan strategisch partnerschap aan

Deel dit bericht

IBM Watson Health en Guerbet, gespecialiseerd in medische beelden, hebben een partnerschap aangekondigd voor de ontwikkeling van een Artificial Intelligence oplossing om de diagnose en zorg van leverkanker door gebruik van CT en MRI beelden te verbeteren.

Volgens het WHO is leverkanker de tweede belangrijkste oorzaak van kankergerelateerd overlijden. De meeste primaire leverkankers worden dankzij beelden gediagnosticeerd maar het blijft een moeizaam proces. Beter typeren en vroegere identificatie van metastases kunnnen de genezingskansen verhogen. Het gebruik van AI voor de opsporing, het monitoren, voorspellen van de respons op behandelingen van primaire en secundaire leverkanker kunnen helpen in de strijd ertegen.

Guerbet en IBM Watson Health willen met deze samenwerking innovatieve oplossingen ontwikkelen om klinische besluiten te ondersteunen. De eerste, Watson Imaging Care Advisor, zal een diagnose hulpmiddel worden dat Artificial Intelligence gebruikt om detectie, staging, opvolgen, voorspellen van de respons op behandelingen van primaire en secundaire leverkankers voor clinici te automatiseren. Het IBM Research team zal tijdens de ontwikkeling ook kunnen terugvallen op eerdere research ontwikkelingen.

Meer informatie: IBM

Partners