04-07-2018

Grote Europese bedrijven selecteren IBM cloud voor innovatie

Deel dit bericht

IBM heeft overeenkomsten aangekondigd met vijf grote Europese bedrijven die vertrouwen op de IBM Cloud voor toegang tot geavanceerde technologieën zoals AI, blockchain en analytics. Deze vijf zijn de Italiaanse multimedia-uitgeverij Gruppo 24 Ore, de Spaanse digitale en mobiele zorgaanbieder Teckel Medical, de Franse bank Crédit Mutuel, het Britse RS Components en de multinationale fabrikant van verlichting Osram AG.

De Italiaanse multimedia-uitgeverij Gruppo 24 Ore gebruikt IBM's Watson AI-services op de IBM Cloud om belastingdeskundigen te helpen bij het zoeken door een corpus van 1,5 miljoen documenten, zodat ze snel kunnen reageren op complexe vragen over de Italiaanse belastingwetgeving.

De Franse bank Crédit Mutuel zal IBM Watson virtuele assistenten inzetten in alle bedrijfsonderdelen om de 20.000 relatiemanagers van het bedrijf in staat te stellen hun klanten beter van dienst te zijn. De nieuwe service wordt uitgevoerd in een beveiligde, volledig gecodeerde IBM Cloud-omgeving in Frankrijk met back-up in Duitsland.

Teckel Medical - een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van digitale en mobiele gezondheidsoplossingen - voert haar geavanceerde AI medische symptoomcontrole uit op de IBM Cloud. Met Mediktor kunnen gebruikers hun symptomen in natuurlijke taal beschrijven en beter geïnformeerde beslissingen nemen over wat ze vervolgens moeten doen. Het systeem heeft de mogelijkheid om 50 gelijktijdige gebruikers te bedienen met een responstijd van minder dan een seconde en kan contact opnemen met een arts voor verder advies.

RS Components - een van de toonaangevende leveranciers van elektrische en industriële componenten in het Verenigd Koninkrijk - heeft een nieuwe peer-to-peer marktplaats genaamd DesignSpark gelanceerd. Aangestuurd door de IBM Cloud en ingebouwd in IBM's London Cloud Garage, helpt het start-ups en kleine bedrijven om hun uitvindingen te promoten, testen en verkopen aan een online gemeenschap van meer dan 650.000 leden.

Osram AG - het multinationale bedrijf voor verlichtingsoplossingen met hoofdzetel in München, Duitsland - transformeert haar activiteiten om zich te concentreren op nieuwe, innovatieve digitale producten. Gebruik van een hybride cloudoplossing van IBM levert Osram aanzienlijke besparingen op en verhoogde flexibiliteit om sneller te reageren op veranderende marktomstandigheden.

Beschikbaarheidszones
Het nieuws is gebaseerd op de uitbreiding van de cloudmogelijkheden van IBM met 18 nieuwe beschikbaarheidszones in Noord-Amerika, Europa en Azië. Deze mondiale footprint is met name van belang omdat klanten meer controle willen over hun data in het licht van strengere gegevensverordeningen, zoals de nieuwe algemene gegevensbeschermingsverordening (GDPR) van de Europese Unie. Vorige maand kondigde IBM ook de naleving van het Duitse C5-attest aan. IBM Cloud biedt lokale, EU-gebaseerde ondersteuning aan klanten, zodat zij de toegang tot alleen in de EU gevestigde IBM-werknemers kunnen beperken.

Met 17 datacenters, 4 cloud garages en andere strategische faciliteiten en diensten, levert IBM´s Europese cloud business een belangrijk aandeel aan IBM´s 17,7 miljard dollar cloud jaaromzet.

Tags:

Cloud, GDPR, AVG

Company:

IBM

Partners