25-06-2018

OCS Consulting viert 20-jarig bestaan

Deel dit bericht

OCS Consulting BV viert in juni haar 20-jarig bestaan. OCS Consulting is aanbieder in SAS Consulting in Nederland en telt nu bijna 65 medewerkers, waarvan 55 consultants. Sinds 1998 ondersteunt OCS haar klanten met gespecialiseerde dienstverlening in data science, business intelligence, (bio)statistiek en statistical programming.

De eerste successen waren opdrachten in de farmaceutische sector, vertelt General Manager Yves Poriau die het bedrijf in 1998 oprichtte. “Het ging destijds om datawarehouses van SAS om data structureel te gebruiken voor klinische studies. Een deel van deze klanten werkt nog steeds met ons samen en daar zijn we erg trots op. Intensief samenwerken met organisaties om hun vooruitgang te versnellen: dat is de rode draad in onze groei en wat ons werk zo interessant en inspirerend maakt.” Vanwege projecten voor de Verenigde Naties opende OCS in 2006 een bijkantoor in Genève. Een andere belangrijke mijlpaal was de overname van Biometric Support in 2008.

Kennis en inzichten
Poriau ziet nog volop groeimogelijkheden. “Het vermogen om data om te zetten in kennis en inzichten is van groot strategisch belang voor organisaties. Hierin willen wij voorop blijven lopen. We kijken nu bijvoorbeeld samen met een financiële dienstverlener naar het voorspellen van de beste ophaalmomenten voor waardetransport. Het is enorm boeiend om aan dit soort vraagstukken te werken. We merken dat onze opdrachtgevers dit steeds internationaler aanpakken en we zijn daardoor ook regelmatig in andere Europese landen actief.”

Samenwerking met SAS
Poriau gelooft in klantrelaties die gestoeld zijn op vertrouwen, kwaliteit en continuïteit. Ditzelfde geldt voor het partnership met SAS. OCS werd in 1998 een Quality Partner en in 2008 Reseller Partner van deze marktleider in business intelligence en analytics. Ondertussen is OCS een SAS Gold Partner op wereldwijd niveau. “SAS biedt een breed palet aan innovatieve analytics-toepassingen die toonaangevend zijn voor de toekomst. Als vaste partner zijn we goed thuis in uitdagingen als predictive analytics, artificial intelligence, machine learning en cloud analytics. Hierdoor kunnen we tegemoetkomen aan de steeds complexere vragen van onze bestaande en nieuwe klanten.”

Traineeships
“Als IT-ers hebben we naast kennis van het SAS Business Intelligence-platform steeds meer domeinkennis verworven. Vanaf dag één doen we veel aan opleiding en ontwikkeling. Eigenlijk besteden onze mensen elk vrij moment aan bijscholing en het ontdekken van nieuwe dingen. De enige rem op de groei is de krapte in de arbeidsmarkt. Daarom leiden we jong talent zelf op in een van onze traineeships. Een waardevolle toevoeging want deze jonge mensen brengen veel energie en nieuwe inzichten mee.”

Partners