05-06-2018

IBM en Red Hat bundelen krachten voor versnelling hybride cloudadoptie

Deel dit bericht

IBM en Red Hat hebben een uitbreiding aangekondigd van hun langdurige relatie, waardoor IBM en Red Hat-klanten kunnen profiteren van de gecombineerde kracht van de technologieën van beide bedrijven in private en publieke cloud-omgevingen.

De overeenkomst bouwt voort op de recente actie van IBM om haar gehele softwareportfolio opnieuw te construeren met containers, waaronder WebSphere, MQ Series en Db2. Containertechnologieën zijn hard op weg een veilige en betrouwbare manier te worden om applicaties over meerdere IT-footprints te verplaatsen, van bestaande datacenters naar de public cloud en vice versa. Hand in hand met de verschuiving van IBM naar container-gebaseerde software, gaat Red Hat's uitgebreide portfolio van enterprise-grade, cloud-native en hybride cloudinfrastructuuroplossingen, die gecombineerd een duidelijk pad bieden voor bedrijven om hybride cloud computing in te zetten.

Door de overeenkomst kunnen klanten van IBM en Red Hat nu:
- Maximaliseer hun bestaande technologie-investeringen maximaliseren en ze gemakkelijker verplaatsen naar de hybride cloud met IBM Cloud Private en Red Hat OpenShift als de gemeenschappelijke basis;
- Container-gebaseerde applicaties bouwen en implementeren op één geïntegreerd, geïntegreerd containerplatform in IBM Cloud Private met een enkele weergave van alle bedrijfsgegevens;
- Ontwikkelaars sneller nieuwe toepassingen laten ontwerpen, moderniseren en implementeren en daarbij profiteren van IBM’s clouddiensten, zoals kunstmatige intelligentie (AI), Internet of Things (IoT) en blockchain met IBM Cloud Private op Red Hat OpenShift Container Platform.

Als onderdeel van de overeenkomst zal IBM haar private cloud-platforms (IBM Cloud Private en IBM Cloud Private for Data) en haar middleware-aanbod uitbreiden naar Red Hat OpenShift Container Platform als Red Hat Certified Containers. Klanten kunnen profiteren van de snelheid en eenvoud van de IBM Cloud Private selfservice catalogus, deployment engine en operationeel beheer op Red Hat OpenShift Container Platform voor alle footprints van de hybride cloud inclusief de IBM public cloud.

IBM PowerAI
De aankondiging is gebaseerd op twee decennia van samenwerking tussen IBM en Red Hat. Deze uitgebreide samenwerking is al beschikbaar voor klanten, aangezien organisaties met Red Hat-abonnementen momenteel hun Red Hat OpenShift Container Platform-abonnementen op IBM Cloud kunnen gebruiken via de Red Hat Cloud Access-oplossing. Beide bedrijven zullen ook samenwerken om gezamenlijke consultancy- en implementatieservices te bieden via IBM Garage en Red Hat Consulting, met ondersteuning door IBM Technology-ondersteuningsservices en Red Hat Services.
Parallel is een gezamenlijk ontwikkelingsplan ontworpen om de beschikbaarheid van belangrijke onderdelen van Red Hat's portfolio op IBM Power Systems te versnellen. Daarnaast heeft IBM in samenwerking met Red Hat ook aangekondigd dat IBM PowerAI nu beschikbaar is op Red Hat Enterprise Linux.

Company:

IBM, Red Hat

Partners