13-06-2018

Google Cloud lijft Cask Data in

Deel dit bericht

Google Cloud heeft Cask Data overgenomen, ontwikkelaar van een applicatieplatform dat onder andere Hadoop en Apache Spark integreert.

Het in Palo Alto gevestigde Cask Data heeft sinds de oprichting in 2011 nauw samengewerkt met Google Cloud Platform aan integratieprojecten. Daaronder was een samenwerking om het Cask Data Application Platform te integreren in Google om een ​​data lake in Google cloud te bouwen. De samenwerking omvatte integratie van de datapijplijn van de startup met Google cloudopslag.

De combinatie van cloudresources en Cask's open source analytics-tools moet gebruikers in staat zouden stellen de focus te verleggen van infrastructuur naar data-analyseprojecten. Met de deal wil Google het aanbod van haar openbare cloud vergroten, volledig gericht op het uitbreiden van de analysemogelijkheden.

Het toepassingsplatform van Cask Data bleek aantrekkelijk voor Google, mede vanwege het vermogen om Hadoop te integreren met agile analysetools zoals Apache Spark. Bij de release van een nieuwe versie van haar applicatieplatform in 2016, verkondige medeoprichter en CEO Jonathan Gray van Cask Data dat zijn missie was om klanten te helpen de uitdagingen van big data-applicatie-integratie het hoofd te bieden door de complexiteit van de Hadoop-technologie stack te beheersen.

Naast andere tools, omvat het Cask big data-integratieplatform plug-ins voor het verbinden met databases en het Amazon Redshift datawarehouse. Cask heeft eerder de nadruk gelegd op on-premise implementaties, maar de brede toepassing van cloudinfrastructuur voor enterprise data lakes, analyse en machine learning leidde tot een verschuiving van de strategie naar cloud implementaties.

Partners