12-06-2018

Rolf Lange verruilt financiële sector voor Data Science-divisie van ORTEC

Deel dit bericht

ORTEC, dienstverlener op het gebied van optimalisatietechnologie, data analytics en kunstmatige intelligentie, heeft Rolf Lange (44) aangesteld als Directeur Technologie voor haar data science-activiteiten. Lange richt zich onder meer op het versterken van ORTEC's diensten- en productportfolio op het gebied van data science.

Lange startte zijn carrière in 1996, na een studie econometrie aan de Erasmus Universiteit, als productmanager bij ORTEC. In 2005 stapte hij over naar ABN Amro. Na een carrière van dertien jaar in de financiële wereld, bij achtereenvolgens ABN Amro, Fortis, BNP Paribas en Cardano, keert hij nu terug naar zijn eerste werkgever, bij de groep die zich richt op data science.

Lange: “Het is geweldig om terug te zijn op het oude nest. ORTEC is echt een voorloper op het gebied van data analytics en kunstmatige intelligentie en de organisatie heeft in haar 37-jarige bestaan enorm veel expertise opgebouwd. Aan mij de eer om hier nog meer focus in aan te brengen en deze kennisvoorsprong verder uit te bouwen. Het omzetten van deze kennis in maximale strategische waarde voor het bedrijfsleven is daarbij een belangrijke doelstelling, net als het versterken van partnerships met technologie-aanbieders zoals Microsoft en IBM. Ook zal ik onze banden met universiteiten aanhalen en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science stimuleren.”

Impact van data science
Het nieuwe technologiehoofd van ORTEC kijkt er vooral naar uit om zich dagelijks met de waarde-creërende mogelijkheden van data science bezig te houden. “Als ik zie hoe ver veel technieken nu al gevorderd zijn en welke impact deze hebben op organisaties, word ik daar heel enthousiast van. Voor een bedrijf in de voedselindustrie heeft ORTEC bijvoorbeeld een herkenningstechniek ontwikkeld die zelfstandig glutenvolle zaden detecteert in een enorme hoeveelheid zaden. Dat gaat zorgvuldiger en sneller dan een mens ooit zal kunnen, wat voor de organisatie een enorme efficiëntieslag oplevert. Ook in andere sectoren, zoals de medische wereld, staan bijzondere dingen te gebeuren. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die hun DNA laten analyseren. De inzichten die hier uit voortkomen worden nu al ingezet om individuele patiënten de juiste medicijnen voor te schrijven. Ik verwacht dat we komende jaren echt de impact van data science op onze samenleving gaan zien. Het is geweldig dat ik onderdeel kan uitmaken van deze ontwikkeling.”

Tags:

Data Science

Company:

ORTEC

Partners