27-05-2018

Cloudera versnelt Enterprise Machine Learning van onderzoek tot productie

Deel dit bericht

Cloudera heeft innovaties aangekondigd om bedrijven te helpen hun gegevensinzichten sneller te operationaliseren door data scientists en data engineers productiever te maken. Nieuwe machine learning mogelijkheden maken het voor data scientists gemakkelijker om modellen sneller te trainen en in te zetten met een hogere betrouwbaarheid en lager risico.

De enorme toename in prestaties, schaal en capaciteit van het Cloudera dataplatform helpen organisaties gelijke tred te houden met de explosieve groei en diversiteit van data in hun bedrijf. Deze mogelijkheden stellen datateams in staat om effectiever samen te werken en modellen sneller in productie te brengen, waardoor veilige toegang tot krachtige gegevens en rekenkracht oon-premise en in public clouds mogelijk is.

CEO Tom Reilly van Cloudera gelooft dat data wat vandaag onmogelijk is, morgen mogelijk kan maken. “Met verbeterde mogelijkheden op het gebied van machine learning, analytics en cloud, zullen de nieuwe softwareproducten en cloudservices die we aankondigen onze klanten in staat stellen om sneller concurrentievoordelen te behalen in de gegevenseconomie. Deze verbeteringen tonen aan dat Cloudera streeft naar marktleidende innovaties die bedrijven in staat stellen om complexe gegevens veilig om te zetten in duidelijke en bruikbare inzichten." De aangekondigde verbeteringen omvatten:

Cloudera Data Science Workbench 1.4 verbetert dagelijks workflows
Cloudera Data Science Workbench 1.4 breidt het self-service machine learning platform uit van onderzoek tot productie. Vaak hebben data science teams moeite om hun werk te operationaliseren. Het is moeilijk om modellen betrouwbaar te reproduceren of in te zetten zonder inefficiënte en foutgevoelige herimplementatie. Met deze nieuwste versie kunnen data scientists proefversies uitproberen en modellen inzetten als REST-API's. Datateams hebben nu een uniforme workflow voor het bouwen, trainen, vergelijken en implementeren van modellen voor productie, op een gemeenschappelijk en veilig platform dat overal kan worden gebruikt.

Cloudera Data Science Workbench 1.4 komt deze zomer beschikbaar.

Cloudera Altus biedt Machine Learning op Microsoft Azure
Cloudera Altus is nu algemeen beschikbaar op Microsoft Azure, waardoor Altus de eerste multi-cloud, multifunctionele PaaS van de branche is. Cloudera Altus biedt Data Engineering voor Azure, waarmee ETL, gegevensverwerking en batch machine learning wordt vereenvoudigd en versneld door complexiteit te verminderen. Hierdoor kunnen engineers en ontwikkelaars meer diverse gegevens leveren aan data scientists en analytics teams. Azure-klanten kunnen ook gebruikmaken van de gedeelde data catalogmogelijkheden in Cloudera Altus SDX (bèta), die zakelijke metadata en beveiligings- en governance policies behouden.

Cloudera Altus Analytic DB, de datawarehouse cloudservice die datawarehouse naar de data brengt, is nu ook beschikbaar op Microsoft Azure (bèta). Het levert instant betrouwbare en veilige self-service BI- en SQL-analyses. Bovendien zijn, door gebruik te maken van Altus SDX, dezelfde data en catalog toegankelijk voor analisten, data scientists, data-engineers en anderen die de tools als SQL, Python, R-all gebruiken, zonder dat datamigratie nodig is.

Probeer nu een 30-daagse gratis proefversie van Cloudera Altus voor Microsoft Azure.

Het krachtigste platform van Cloudera voor Machine Learning en Analytics
Cloudera Enterprise 6.0 biedt aanzienlijke vooruitgang op het gebied van prestaties en ondernemingskwaliteit, met innovaties in zoeken, streamen, schaling en controle, alles ontworpen om bedrijven te helpen gegevensinzichten sneller te operationaliseren. De nieuwste release is het krachtigste platform van Cloudera voor bedrijfskritische machine learning en analytics toepassingen, geschikt voor gebruik on-premise, in de cloud of waar data zich ook bevinden. Release 6.0 introduceert ook GPU-ondersteuning in de cluster- en Hive-optimalisaties om machine learning- en data engineering-toepassingen aanzienlijk te versnellen.

De bètaversie van Cloudera Enterprise 6.0 is per direct beschikbaar.

Meer informatie:
Cloudera Data Science Workbench:
Blogpost: Aankondiging Cloudera Data Science Workbench Release 1.4
Webinar: Machine Learning-modellen: van onderzoek tot productie

Cloudera Altus op Microsoft Azure:
Blogpost: Cloudera Altus beschikbaar op Azure
Webinar: Selfservice Big Data Analytics op Microsoft Azure

Cloudera Enterprise 6.0:
Blogpost: Het moderne platform bouwen met Cloudera Enterprise 6.0 en Altus
Webinar: Wat is nieuw in Cloudera Enterprise 6.0: The Inside Scoop

Partners