22-05-2018

MarkLogic lanceert versie 9.0-5

Deel dit bericht

MarkLogic Corporation, leverancier van een operationele en transactionele NoSQL-database, lanceert MarkLogic 9.0-5 van het multi-model databaseplatform voor het beveiligen, delen en integreren van gegevens. Dit is volgens het bedrijf een belangrijke stap voorwaarts in geautomatiseerd, veilig workloadbeheer voor data-integratieprojecten in de cloud en in het datacenter.
 
De nieuwe versie van MarkLogic biedt grote organisaties meer out-of-the-box beveiliging, verbeterde mogelijkheden voor bedrijfskritische operaties en workload-management, en belangrijke verbeteringen aan het volledig ondersteunde open source Data Hub Framework (DHF) van MarkLogic.

Volgens Joe Pasqua, EVP en Head of Products, maakt MarkLogic gegevens toegankelijker, waardevoller en veiliger. “Deze nieuwe functies en tools bieden ontwikkelaars, cloudarchitecten en IT-operators nog meer mogelijkheden om hun gegevens te integreren, nieuwe toepassingen te bouwen en een 360-graden weergave van hun gegevens te creëren. Met MarkLogic 9.0-5 hebben we de rol van zowel de database als de onderliggende gegevens verder versterkt, omdat die de ruggengraat zijn van elke succesvolle moderne organisatie die zich richt op snelheid, flexibiliteit en beveiliging in de cloud, op locatie of in een hybride omgeving.”

Belangrijkste nieuwe functies in MarkLogic 9.0-5:
• Een slimmer Data Hub Framework (DHF): Het DHF is een referentiekader voor het bouwen van gecentraliseerde datahubs, en wordt nu voorgeïnstalleerd met MarkLogic, waardoor ontwikkelaars er nog makkelijker mee kunnen werken. Verschillende verbeteringen aan de kernmodules maken het eenvoudiger voor ontwikkelaars en architecten om de data-inname en -curatie binnen het datacenter te organiseren.
• Ontologiegedreven entiteitsextractie: MarkLogic 9.0-5 is nog meer semantisch bewust van gegevens en introduceert hiervoor ontologiegedreven entiteitsextractie. Met deze functie is het mogelijk om kernbegrippen in ongestructureerde gegevens te identificeren, extraheren of te markeren. Dit resulteert onder meer in verbeterde zoekresultaten, geautomatiseerde metadata-tagging en verbeterde governance.
• Veiliger en gestroomlijnde cloud-implementaties: MarkLogic 9.0-5 verbetert gegevensbeveiliging in de cloud door de geavanceerde versleutelingsfuncties van MarkLogic te verbinden met de sleutelbeheerdiensten van Amazon Web Services (AWS). Dit resulteert in de hoogste standaard voor het versleutelen van databases in de cloud.
• Meer flexibele, veilige operaties en workloadbeheer: MarkLogic 9.0-5 verhoogt de dataportabiliteit en -flexibiliteit met productieondersteuning voor Docker-containers, en biedt verbeterde mogelijkheden voor workloadbeheer. MarkLogic 9.0-5 biedt ook een nieuwe mogelijkheid die onderhoudsupgrades 10 keer sneller maakt en downtime drastisch vermindert, wat tot veel sneller herstarten leidt.

Company:

MarkLogic

Partners