26-03-2018

HPE lanceert oplossingen voor snellere AI-adoptie

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vier nieuwe oplossingen voor artificial intelligence (AI) aan. Het nieuwe aanbod moet klanten helpen met het uitbreiden, optimaliseren en opschalen van AI-gebruik in bedrijfstaken. De uitkomsten dragen bij aan betere prognoses van behoeften, betere operationele efficiëntie en meer productverkoop.

Het nieuwe aanbod omvat:
- HPE Digital Prescriptive Maintenance Services: de eerste in een reeks van AI-gerichte industrieservices van HPE Pointnext. Deze service automatiseert probleempreventie en verhoogt de productiviteit van industriële apparatuur.
- HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop: met de expertise van HPE Pointnext, om klanten te helpen starten met AI, hun strategische data en initiatieven voor analytics te ontwikkelen en AI prominenter te maken binnen de organisatie.
- HPE Apollo 6500 Gen10 System: een nieuwe generatie high-performance computing system, special gebouwd voor deep learning, dat een driemaal sneller model training levert dan voorgaande generaties.1
- Verder heeft HPE het partnerecosysteem voor AI uitgebreid door een resellerovereenkomst met WekalO. Hiermee worden sterkere storageperformances geleverd in AI-omgevingen.

AI versterkt onderhoud van voorspellend tot voorschrijvend
Met het aanbod van HPE onderzoeken en ontwikkelen klanten AI-applicaties voor hun bedrijfs- en branchebehoeften, waarmee waarde sneller wordt toegevoegd. HPE introduceert een reeks van branchespecifieke AI-oplossingen met vooraf gedefinieerde cases, met de HPE Digital Prescriptive Maintenance Services van HPE Pointnext als eerste uit de reeks. Waar predictive maintenance detecteert wanneer industriële apparatuur op het punt staat uit te vallen, zorgt prescriptive maintenance voor het voorspellen, adviseren en automatiseren van de juist actie om een probleem te verhelpen voordat het fout gaat. Volgens McKinsey Global Institute kan asset management op basis van AI leiden tot een EBIT-verbetering van 20 procent in een branche als elektriciteit door het verhogen van de productiviteit.4

HPE Digital Prescriptive Maintenance combineert de services van HPE Pointnext (zoals consulting, proof of value en implementatie) met de technologie en de referentiearchitecturen van HPE en geselecteerde partners. Deze oplossing richt zich op alle relevante databronnen in een organisatie, waaronder realtime en batch data van IoT-apparaten, datacenters en de cloud. HPE Digital Prescriptive Maintenance is gebaseerd op supervised learning voor het voorspellen van fouten en unsupervised learning voor de detectie van onregelmatigheden. De service schrijft hiermee acties voor en automatiseert ze onder toezicht om uitval van industriële apparatuur te voorkomen en de productiviteit te optimaliseren.

HPE introduceert ook de nieuwe HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop. De workshop helpt organisaties met het sneller identificeren van AI-cases in lijn met hun prioriteiten. In deze interactieve eendaagse workshop werken AI-experts van HPE Pointnext samen met business- en technologiebeslissers aan het inschatten van data en advanced analytics behoeften om tot een op maat gemaakt plan te komen. Dit plan versnelt de verkenningsfase van AI richting de implementatie van AI-cases.

Applicaties voor deep learning
De oplossingen en consulting services van HPE worden ondersteund met krachtige en specifieke technologie om AI-implementaties mogelijk te maken. Het trainen van een deep learning model is een iteratief proces waarbij high-performance GPU accelerators nodig zijn die draaien in parallelle architecturen om verschillende taken tegelijkertijd te verwerken. Het nieuwe HPE Apollo 6500 Gen10 System met ondersteuning voor acht NVIDIA Tesla V100 GPU’s levert een enorme versnelling van applicatieprestaties en zorgt voor een drie keer snellere modeltraining dan voorgaande generaties.5 Daarmee kunnen organisaties resultaten uit deep learning eerder realiseren

HPE werkt nauw samen met NVIDIA om het energie-efficiënte NVIDIA® NVLink™ interconnect met hoge bandbreedte te verwerken in de HPE Apollo 6500 Gen10, wat zorgt voor uiterst snelle communicatie tussen de GPU’s. Deze technologie deelt data tot tien keer sneller dan de traditionele PCIe Gen3 interconnect.5 Het innovatieve systeemontwerp van de HPE Apollo 6500 Gen10 zorgt voor veel flexibiliteit met verschillende configuraties en topologie-opties om op iedere workload af te stemmen.
Om klanten meer keuze en flexibiliteit te bieden, breidt HPE het ecosysteem van AI-partners uit via een overeenkomst met WekalO voor de file storage software WekalO MATRIX, als aanvulling op HPE’s Lustre gebaseerde storageoplossingen. WekaIO MATRIX helpt klanten met de veeleisende read/write behoeften van storage- en datamanagementcomponenten van high-performance data analytics en AI-omgevingen. WekaIO MATRIX™ is gekwalificeerd voor HPE Apollo 2000 Gen10 en HPE ProLiant DL360 Gen10.

HPE Deal Learning Performance Guide
Vorig jaar introduceerde HPE het HPE Deep Learning Cookbook, een verzameling van tools en aanbevelingen om klanten te helpen bij de keuze voor de juiste technologie en configuratie voor hun deep learning taken. De nieuwe HPE Deep Learning Performance Guide biedt een grote hoeveelheid kennis op basis van benchmarkresultaten en metingen in klantomgevingen om te helpen bij technologieselectie en -configuratie. Door echte metingen te combineren met analytische performancemodellen schat de HPE Deep Learning Guide de performances van elke workload in en doet het aanbevelingen voor de optimale hardware/software stack. Daarnaast detecteert het ook knelpunten in bestaande hardware en begeleidt het in het ontwerp van toekomstige systemen voor AI en deep learning.

Beschikbaarheid
HPE Digital Prescriptive Maintenance Services zijn nu beschikbaar in Europa en zijn vanaf juni 2018 wereldwijd beschikbaar via HPE Pointnext. Ook de HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop is via HPE Pointnext wereldwijd beschikbaar. De HPE Apollo 6500 Gen10 is vanaf mei 2018 beschikbaar via HPE en channel partners. Vanaf dan is ook de WekalO MATRIX wereldwijd beschikbaar via HPE en partners.

Partners