02-03-2018

Cloudera Altus wint 2018 Cloud Award voor innovatie

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat Cloudera Altus is uitgeroepen tot winnaar van de Cloud Awards 2017-18 voor meest innovatief gebruik van data in de cloud. Als eerste erkenningsprogramma in zijn soort eert Cloud Awards de wereldwijde prestaties op het gebied van cloud computing. Cloudera is uitgekozen vanwege de pioniersrol die het bedrijf heeft in haar aanbod van het eerste multi-cloud, multi-functioneel platform-as-a-service (PaaS) voor data engineering en analytics dat een eenvoudige, uniforme en bedrijfsklare oplossing biedt op zowel AWS als Microsoft Azure.

Cloudera ontwikkelde Altus na erkenning van de uitdagingen rond big data in de cloud waarmee klanten werden geconfronteerd: stijgende kosten, te weinig enterprise tools, operationele complexiteit, cloud vendor lock-in en in silo’s gescheiden applicaties. Door bedrijven toegang te geven tot cloudinfrastructuur naast bekende grootschalige dataverwerkingstools die beschikbaar zijn, profiteert Cloudera Altus van de elasticiteit, goedkope opslag en berekeningsopties van de cloud. Altus maakt het voor klanten eenvoudiger om grootschalige toepassingen voor dataverwerking in de openbare cloud uit te voeren en helpt technici en analisten een on-demand infrastructuur te gebruiken om cloudkosten en migratierisico's te verminderen.

De eerste implementatie van Cloudera Altus Data Engineering in mei 2017 omvatte ondersteuning voor Apache Spark, Apache Hive op MapReduce2 en Hive op Spark en beschikbaarheid voor de meeste AWS-regio's. Najaar 2017 breidde Cloudera Altus Data Engineering uit met ondersteuning voor Microsoft Azure met een bètaversie. In december 2017 kondigde Cloudera ook de bèta aan van Altus Analytic DB op AWS.

Partners