23-02-2018

Microsoft en Anaconda verstevigen Python Partnership

Deel dit bericht

Microsoft en Python data science platformleverancier Anaconda hebben hun samenwerking uitgebreid door Microsoft's Visual Studio Code toe te voegen aan de laatste Anaconda-distributie. De toevoeging aan Microsoft's Visual Studio Code breidt de ondersteuning uit voor de laatste release van het Python data science platform Anaconda 5.1. Dit Python-platform heeft meer dan 4,5 miljoen gebruikers aangetrokken die de programmeertaal op Windows, Mac en Linux draaien.

Naast functies voor bewerken en debuggen zal de platformonafhankelijke code editor aangepaste functies bevatten voor Anaconda-gebruikers. Een extensie van Python past bijvoorbeeld Visual Studio Code aan voor de ontwikkelomgeving van Python.
Microsoft kondigde in een blogpost de uitgebreide samenwerking met Anaconda aan en constateerde dat deĀ  Python-extensie de meest gedownloade tool is op de Visual Studio Code marktplaats. Het in Austin, Texas, gevestigde Anaconda legde in haar blogpost uit dat de nieuwste distributie de optie bevat om Visual Studio Code te installeren met de nieuwe Python-extensie, samen met de uitbreiding naar de YAML-opmaaktaal van Red Hat.

Platform voor data-analyse
Anaconda-gebruikers kunnen Visual Studio Code installeren en starten vanuit de Navigator-desktopinterface, die ook de code editor configureert om de juiste interpreter te gebruiken voor een gekozen ontwikkelomgeving. Anaconda benadrukt dat de nieuwste distributie Jupyter Notebook, Spyder en andere populaire ontwikkelingsplatforms blijft ondersteunen.
Anaconda fungeert als een gedistribueerd platform voor data-analyse met Python en op Python gebaseerde tools zoals Numpy en SciPy. Microsoft en Anaconda hebben afgelopen september een samenwerking aangekondigd om de ondersteuning voor de Python-taal te vergroten, waaronder een Anaconda-distributie die wordt uitgevoerd op Microsoft SQL Server en het Azure cloud machine learning platform.

Download Anaconda 5.1
Feedback: GitHub repository

Partners