08-02-2018

Rubrik neemt NoSQL datamanagementspecialist Datos IO over

Deel dit bericht

Rubrik, aanbieder in cloud-datamanagement, neemt Datos IO over, specialist in backup en recovery van NoSQL databases en big data-bestandssystemen. Met de overname vergroot Rubrik haar bereik op het gebied van cloudapplicaties en databases, die door steeds meer applicatie- en DevOps-teams van bedrijven uit de Fortune 500 worden ingezet.

Rubrik en Datos IO bouwen allebei aan hetzelfde controlepaneel voor automatisering, organisatie en beveiliging van data. Door de twee aanvullende productportfolio’s nu samen te brengen, versnelt Rubrik zijn missie: het belangrijkste cloudplatform worden voor organisatie van applicatiedata in datacentra en de publieke cloud.

Het vlaggenschip van Datos IO, Recover X, kent een radicaal andere benadering van allesomvattend datamanagement voor moderne cloudapplicaties die gebouwd zijn op moderne NoSQL-databases (MongoDB, Cassandra, Couchbase, Amazon DynamoDB) en grote bestandssystemen (Cloudera, Hortonworks). Datos IO bezit 22 patenten op fundamentele innovatie in applicatiebewust datamanagement voor zakelijke backup en recovery, test/dev refresh, in-place analytics en cloud mobility. Bedrijven uit de Fortune 100 kiezen Datos IO voor bescherming en beheer van cloudapplicaties, om zo missiekritieke applicaties in meerdere domeinen te draaien: Internet of Things, kunstmatige intelligentie/machine learning, real-time analytics, eCommerce beveiliging en mobiele analytics.

“Nu enterprises overgaan op NoSQL cloud databases om hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie en kunstmatige intelligentie te ondersteunen, wordt de behoefte om applicaties en data te herstellen enorm belangrijk. We zijn blij dat Datos IO zich bij de Rubrik-familie voegt, om nog sneller te innoveren op het gebied van managen en herstellen van de moderne applicatiestack”, zegt Bipul Sinha, mede-oprichter en CEO bij Rubrik.

“We begonnen Datos IO vanuit het idee een datamanagementplatform te bouwen voor cloud-native databronnen. Elasticiteit, organisatie en datamobiliteit zijn daardoor verzekerd”, zegt Tarun Thakur, medeoprichter en CEO bij Datos IO. “Datos IO zorgt voor backup en recovery van cloud-native applicaties en databases. Rubrik en Datos IO denken hetzelfde over cloud-datamanagement en willen klanten helpen bij hun digitale transformatie.”
Thakur blijft aan de leiding van Datos IO, onder de nieuwe naam Rubrik Datos IO. Thakur valt direct onder Bipul Sinha.

Meer informatie: Rubrik

Partners