06-02-2018

Cloudera stelt Amy O'Connor aan als Chief Data and Information Officer

Deel dit bericht

Cloudera heeft aangekondigd dat Amy O'Connor is toegetreden tot het senior management team als Chief Data and Information Officer (CDIO) van het bedrijf. O'Connor zal een nieuw team gaan leiden dat klantervaringen, interne bedrijfssystemen, data science en analytics, IT-operaties en informatiebeveiliging zal omvatten - gericht op het bouwen van nieuwe technologieën en het stellen van nieuwe normen voor organisaties met een 'data-first' mentaliteit.

Volgens CEO Tom Reilly van Cloudera zal Amy O'Connor als Cloudera CDIO een belangrijke aanjager zijn van innovatie om Cloudera's IT-omgeving te ondersteunen als hulpmiddel voor engineering-, support-, verkoop- en marketingteams en om klanttevredenheid te verhogen. O'Connor kwam in 2013 bij Cloudera en leidt sindsdien het team van branche-experts en business value consultants van Cloudera. Dit team adviseert en begeleidt organisaties bij de introductie van Cloudera-oplossingen en zorgt voor een bedrijfsbrede datagedreven implementatie. O'Connor was ook verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het identificeren en aanpakken van proces- en organisatie-uitdagingen die van invloed zijn op de acceptatie van hun datagedreven oplossingen.
Voor Cloudera werkt O'Connor bij Nokia, waar ze het wereldwijde data- en analyseteam opbouwde en leidde en waar ze zelf een vroege Cloudera-klant was. Voorafgaand aan Nokia leidde zij marketing- en engineeringteams bij Sun Microsystems, als vice-president services marketing en hoofd strategie software en opslag.

"Ik ben verheugd om Cloudera’s datagedreven initiatieven tot een hoger niveau van volwassenheid te brengen, waar we onze zaken uitvoeren op onze eigen Cloudera Enterprise Data Hub. Ik kijk er naar uit om onze datagedreven best practices samen met klanten te blijven delen en hen te helpen bij hun gebruik van gegevens en de producten en services van Cloudera”, zegt O'Connor.

Tags:

Data, CIO, CDO, Management

Company:

Cloudera

Partners