06-02-2018

Ortec Finance lanceert business unit Data Analytics

Deel dit bericht

Ortec Finance, technology en consultancy provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer, breidt haar activiteiten uit met een nieuwe business unit, Data Analytics. Deze business unit houdt zich bezig met het analyseren van big data vraagstukken en het creëren van big data oplossingen en is gevestigd op het hoofdkantoor van Ortec Finance in Rotterdam.

Met de afdeling Data Analytics wil Ortec Finance ervoor zorgen dat organisaties beter inzicht krijgen in de waarde van hun data. Vervolgens kunnen zij hun data kapitaliseren door hun bedrijfsprocessen hierop aan te passen. Aan het hoofd van dit bedrijfsonderdeel staat Lex Knape, die meer dan 25 jaar ervaring heeft als senior executive bij diverse innovatieve bedrijven in retail, automotive, leisure en consultancy. Hij beschikt volgens Ortec Finance over een unieke combinatie van data science kennis en ervaring met commerciële en algemene managementvaardigheden.

Inzicht en optimalisatie
Bedrijven en instellingen worden meer en meer geconfronteerd met grote hoeveelheden data, in allerlei vormen. Ortec Finance Data Analytics is ontstaan vanuit de wensen en behoeften van onze klanten om beter inzicht te krijgen in hun eigen data. Aanvankelijk richt Data Analytics zich op bestaande klant- en prospectgroepen van Ortec Finance, zoals pensioenfondsen, woningcorporaties, verzekeraars en banken. Om te zorgen voor een goede aansluiting met de ontwikkelingen op het gebied van Data Analytics vergroot Ortec Finance via academisch research haar ervaring met relevante technieken, om de huidige modellen verder te verbeteren. Door het gebruik van bestaande platforms en infrastructuur van partijen zoals IBM, Microsoft en Google zijn alle oplossingen volledig schaalbaar.

Inspelen op ontwikkelingen
Ton van Welie, CEO van Ortec Finance licht de keuze voor deze nieuwe business unit toe:  “Dit vakgebied is enorm in ontwikkeling. Door dit initiatief kunnen wij nog meer toegevoegde waarde bieden voor onze klanten. Daarnaast ondersteunt het onze strategie om continu te blijven innoveren. Wij hebben een  succesvol track-record op het gebied van “Advanced Analytics” en houden ons al ruim 35 jaar bezig met het analyseren van data. Hierdoor hebben wij zowel de kennis, het netwerk als de infrastructuur om proactief in te spelen op alle ontwikkelingen op het gebied van het analyseren van big data. Dat er vraag is vanuit de markt, blijkt wel uit het feit dat de eerste opdrachten al zijn toegezegd.”

Toegevoegde waarde
Lex Knape geeft aan wat Data Analytics uniek maakt: “Wij ondersteunen wereldwijd bedrijven die ervoor kiezen om hun business aan te passen aan de eisen van de snel veranderende digitale wereld. De ontwikkelingen gaan inmiddels zo snel, dat het belangrijk is om snel duidelijk te krijgen welke mogelijkheden machine learning, blockchain, IoT, artificial intelligence, cognitief en robotics te bieden hebben. Data Analytics begeleidt bedrijven in dit digitale transformatie proces met advies, uitwerking van business cases, implementatie van data driven projecten, standaard en maatwerk oplossingen en opleidingen. Samen met onze klanten die de benodigde domeinkennis inbrengen, realiseren we de beoogde resultaten van het digitale transformatieproces.”

Meer informatie: Ortec Finance

Partners