15-01-2018

Qlik stelt Mike Capone aan als nieuwe CEO

Deel dit bericht

Qlik kondigt aan dat de raad van bestuur Mike Capone, voormalig COO van Medidata Solutions, tot nieuwe CEO van Qlik heeft benoemd. Mike Capone brengt een waardevolle combinatie van klantperspectief, operationele expertise en marktfocus mee naar Qlik. Naast zijn uitgebreide ervaring in snelgroeiende SaaS-bedrijven, heeft Capone veel ervaring met de inzet van data-analyse om bedrijven en complete industrieën te transformeren. Voor Qlik heeft hij daarmee de unieke achtergrond om richting te geven aan Qlik’s missie om marktleider te worden op het gebied van analytics.

"Ik heb gezien hoe het slimme gebruik van gegevens en data-analyse een bedrijfstak kan transformeren, en ik ben verheugd om lid te worden van een bedrijf dat klanten in verschillende bedrijfstakken in staat stelt na te denken over wat mogelijk is", verklaart CEO Mike Capone van Qlik. "Data is de valuta van de toekomst en bedrijven die het het beste benutten, zullen het verschil maken en uitblinken. Qlik bevindt zich in een unieke positie om dit nieuwe tijdperk te leiden, vanwege een voortdurende investering in augmented intelligence, big data en het internet of things, in combinatie met een hybride cloudplatform benadering.”

Hiervoor was Capone COO van Medidata Solutions, een beursgenoteerde leverancier van SaaS analyticsoplossingen voor markten als gezondheidszorg, biowetenschappen en farma. Bij Medidata speelde hij een belangrijke rol bij productontwikkeling, data science, go-to-market activiteiten. Voorafgaand aan Medidata bekleedde Capone meerdere senior leidinggevende functies bij ADP, dat diensten levert aan meer dan 600.000 bedrijven met wereldwijd 39 miljoen medewerkers. Deze functies omvatten CIO, Corporate Vice President Product Development en SVP en General Manager van de wereldwijde outsourcingactiviteiten van ADP. Capone neemt dit unieke klantenperspectief mee naar Qlik, samen met de expertise in het opschalen van IT-activiteiten van grote cloud-ondernemingen.

David Murphy, interim-CEO van Qlik, keert terug naar zijn eerdere functie als bestuurslid van Qlik.

Partners