18-12-2017

NWO besteedt Business Intelligence uit aan OGD ict-diensten

Deel dit bericht

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) besteedt haar Business Intelligence uit aan OGD ict-diensten. De nationale onderzoeksorganisatie vond in de Delftse ict-dienstverlener de beste partij met specifieke kennis in huis voor het beheer, het genereren van rapportages en het verder ontwikkelen van het datawarehouse.

OGD ict-diensten adviseert en ondersteunt bedrijven onder andere op het gebied van datawarehouse-ontwikkeling, inrichting van ETL-processen, data modelling, data-analyse en rapportage. Met een Agile ontwikkeltraject en een eigen projectteam ontwikkelt en verbetert OGD de BI-omgeving van NWO. Daarnaast verzorgt OGD trainingen voor de medewerkers van de organisatie. “NWO is blij met het tekenen van het contract. OGD heeft de behoefte van de organisatie goed aangevoeld en dit vertaald in een op maat gemaakte oplossing, gericht op de behoefte van de eindgebruiker. Wij kijken ernaar uit om samen met OGD dienstverlening op het vlak van BI en datawarehouse aan onze eindgebruikers op een hoger plan te brengen”, aldus Frederik Meyer, Manager Applicatiebeheer bij NWO.
Betrouwbaar beheer

In het zorgen voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en het bevorderen van de impact daarvan op de maatschappij is gedegen gegevensverzameling voor NWO van groot belang. Het datawarehouse van de organisatie produceert rapportages ten behoeve van het management. Gezien de wettelijke verplichtingen van de organisatie bevatten deze rapportages essentiële informatie voor sturing en verantwoording. Dit vraagt om een betrouwbaar beheer en innovatieve doorontwikkeling van de BI-omgeving.

NWO en OGD gaan een contract aan voor twee jaar, met een mogelijkheid tot een tweemalige verlenging van één jaar. “We zijn heel blij dat NWO ons het vertrouwen geeft om samen de volgende stap te zetten in het BI-beheer”, stelt Daan de la Parra, algemeen directeur van OGD ict-diensten.

Partners