13-12-2017

SAS breidt analytics-platform uit met nieuwe functionaliteiten

Deel dit bericht

SAS heeft nieuwe functionaliteiten en producten toegevoegd aan het SAS Platform. De nieuwe, interactieve visuele interface naar het SAS-platform is per direct beschikbaar. Behalve een nieuwe maintenance voor het 9.4 platform, zijn er producten en procedures toegevoegd aan SAS Viya en uitbreidingen op het gebied van Artificial Intelligence en Machine Learning. Hiermee biedt het platform klanten nog meer mogelijkheden om op een gebruiksvriendelijke manier waardevolle inzichten uit data te halen.    

Het SAS Platform wil de volledige analytics life cycle beslaan. Het SAS Platform, dat onder meer SAS Viya-producten omvat, helpt gebruikers snel waarde uit data te halen doordat het alle stadia van de analytics life cycle ondersteunt – van data preparatie en discovery tot en met het de implementatie. Nieuw in het SAS Platform is onder meer:

Self-service datapreparatie
SAS Data Preparation biedt self-service-mogelijkheden en maakt het mogelijk om verbanden in data inzichtelijk te maken  en  data te transformeren, koppelen en op te schonen, met automatisch gegenereerde code die geschikt is  voor IT-planning terwijl gegevens worden vernieuwd.

Discovery
• SAS maakt gebruik van de nieuwste deep learning-algoritmen en blijft inzetten op de integratie van Artificial Intelligence (AI) in producten, met onder meer SAS Visual Data Mining en Machine Learning en SAS Visual Text Analytics.
SAS Visual Text Analytics is een modern, flexibel en end-to-end raamwerk voor tekstanalyse dat text mining, contextuele extractie, categorisering, sentimentanalyse en zoekfunctionaliteiten combineert. Het automatiseert het genereren van business rules door gebruik te maken van moderne machine learning-benaderingen.
SAS Visual Analytics, biedt nieuwe manieren om verbanden in de data visueel inzichtelijk te maken (bijvoorbeeld met 3D-objecten en Google-grafieken), maakt gebruik van de kracht van locatieanalyses, bevat verbeterde berekeningen, koppelingen en parameters en brengt een uniforme gebruikerservaring voor self-service BI, discovery en analyse.

Deployment
SAS Model Manager zorgt voor een gecentraliseerd beheer en monitoring van SAS en andere modellen.
SAS Decision Manager voor het automatiseren van tactische beslissingen gebaseerd op modellen en business rules.
• Deze laatste release bevat nieuwe managed Software-as-a-Service in de SAS Cloud en blijft publieke cloud-implementaties via onder meer Amazon Web Services en Microsoft Azure ondersteunen.

Verbeteringen
Nederlandse organisaties die al profiteren van de verbeteringen die SAS heeft doorgevoerd, zijn onder meer Euramax, Notilyze, NVM, SciSports en SUEZ. Zo vertelt Peter Wijers, Business Support Manager bij Euramax Coated Products: “SAS Visual Analytics helpt SAS ons bij het nemen van betere beslissingen. De recente verbeteringen van het platform bieden ons nog gedetailleerdere inzichten. De mogelijkheid om meer databronnen en systemen te integreren, geavanceerde analyses toe te passen en de data in een interface visueel inzichtelijk te maken met een eenduidige gebruikerservaring, biedt ons volop mogelijkheden om onze bedrijfsactiviteiten uit te breiden.”
Ook SUEZ, een internationale specialist op het gebied van de inzameling, transport en verwerking van afval en producent van grondstoffen, heeft het SAS Platform gebruikt om processen te verbeteren. Zij hebben een ​​tool gecreëerd om hun verkoopproces en prestaties te verbeteren. Nu krijgen verkopers een tablet waarmee ze toegang hebben tot de meest actuele klantprofielen en op maat gemaakte aanbevelingen ontvangen over waar ze hun verkoopinspanningen dagelijks het beste op kunnen richten.

“Een interface die in de hele organisatie kan worden gebruikt en die een enkele versie van de waarheid creëert, verbetert de manier waarop we zakendoen”, zegt Teddo van Mierle, Marketing Intelligence Expert bij SUEZ. “We hebben niet alleen de statistieken in SAS, maar ook de gegevensverzameling, -bewerking en visualisatie allemaal in een platform. Bovendien kunnen we de modellen op schaalbare en controleerbare manier inzetten, waarbij we het model continu met nieuwe data kunnen voeden om het zo steeds slimmer te maken. Hoe beter de voorspellingen, hoe beter SUEZ zijn klanten kan bedienen.”

Data science voor het MKB
Startup Notilyze biedt data science-diensten via het cloudplaform SAS Viya voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s). Met een managed services-model voor analytics-software en het leveren van resultaten, hebben ondernemers een laagdrempelige manier om tot waardevolle inzichten te komen. “Ook MKB-bedrijven zien kansen met hun data, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen en hebben de kennis en middelen niet in huis. Bovendien is er nog de financiële drempel die kleinere bedrijven ervan weerhoudt om data-analyse toe te gaan passen”, stelt Colin Nugteren, CEO en oprichter van Notilyze. “Samen met SAS bieden we deze organisaties een platform in een betrouwbare cloud-omgeving waar hun data wordt geanalyseerd. De klant vertelt ons zijn probleem of uitdaging en onze data scientists selecteren de noodzakelijke data en voeren vervolgens de analyses uit om tot antwoorden te komen. Klanten kunnen de uitkomsten raadplegen via dashboards en real-time webservices, zodat deze altijd en overal toegankelijk zijn.”

Meer informatie: SAS

Partners