08-12-2017

Digitale transformatie door Atos bij BZ bekroond met SAP Quality Award

Deel dit bericht

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft de zilveren SAP Quality Award gewonnen in de categorie Business Transformation. De impact van de implementatie, die IT-partners Atos en iQibt uitvoerden, werd door de jury langs de kwaliteitsmeetlat met zilver beoordeeld. De meest succesvolle implementaties worden jaarlijks door SAP Nederland beloond met een Quality Award. Het oude systeem Piramide, is door Atos en iQibt vervangen door SAP van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deze interdepartementale samenwerking en overname van bestaande processen had binnen de Rijksoverheid nooit eerder plaatsgevonden. In de beoordeling werden principes als ‘de verankering van de bedrijfswaarde in het project’, ‘samenwerking met stakeholders en gebruik van een goed bestuursmodel’, ‘het identificeren van mogelijke risico’s’, en het ‘gebruik van organisatorisch verandermanagement om de organisatie te transformeren’ meegenomen.

Gijs Gerlag, als gedelegeerd opdrachtgever verantwoordelijk voor het project op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, beaamt dit: “Het systeem is soepel ingevoerd en werkt naar behoren. Administratie blijft natuurlijk mensenwerk, van beleid tot registratie. Door de succesvolle implementatie van dit project, wordt met veel vertrouwen gekeken naar de toekomst.”

Peter ’t Jong, CEO bij Atos in de Benelux & The Nordics concludeert: “Piramide was verouderd en niet meer te upgraden. In het nieuwe systeem is voor de ondersteuning van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking een eigen module ingericht. Ook is er voor het eerst een centrale registratie van inkoopcontracten. We zijn er erg trots op dat we in een relatief korte tijd samen met onze partner iQibt, en iedereen op het Ministerie, een succesvolle digitale transformatie naar het nieuwe systeem hebben gerealiseerd.”

In totaal werkten 150 BZ-collega's mee aan het project, welke allen meedelen in de mooie erkenning voor het resultaat en de geleerde lessen.

Partners