06-12-2017

Talend onthult metadata managementoplossing voor beheerde data lakes

Deel dit bericht

Talend heeft de Talend Metadata Manager (TMM) oplossing aangekondigd die transparantie en toegankelijkheid van data lakes en andere big data-projecten biedt door een end-to-end beeld van de bedrijfsinformatie te geven. Deze  oplossing biedt organisaties een uitgebreid governance framework voor het maken, controleren, toewijzen, definiëren en beheren van informatie, zodat ze extra waarde uit hun gegevens kunnen extraheren en verspreiden.

Volgens Ciaran Dynes, SVP Products bij Talend, is metadata een belangrijke accelerator voor begrijpen van data en naleving van wet- en regelgeving, zoals de GDPR. ”Vergelijkbaar met hoe een metaaldetector kan helpen goud te vinden te midden van duizenden korrels zand, kan het begrijpen van de structuur, beperkingen, definities en beschrijving van gegevens bescherming bieden tegen verkeerde interpretatie of misbruik. Ongeacht de grootte van een organisatie, is het hebben van een solide metadatastrategie essentieel in een tijdperk waarin informatie cruciaal is voor het langetermijnsucces van een organisatie.”

Talend Metadata Manager (TMM) helpt bij het verzamelen van informatie uit databases, self-service analytische tools zoals Tableau of Qlik Sense, big data en cloudplatforms zoals Cloudera en Microsoft Azure, of elke datapijplijn die wordt beheerd door het Talend Data Fabric integratieplatform, en combineert ze in een holistische kijk op de hele informatieketen. TMM bevat ook een unieke woordenlijst voor bedrijven om technische definities te koppelen aan overeenkomstige bedrijfsdefinities, om toegang tot benodigde informatie mogelijk te maken. Het instapmodel biedt klanten een eenvoudige manier van gegevensgebruik, toegang en compliance zonder een uitvoerig data governance-beleid te hoeven implementeren.

Talend Metadata Manager wordt geleverd als een add-on voor het Talend Data Fabric integratieplatform. Hierdoor is het mogelijk om elke datapijplijn die met Talend Data Integration, Talend Master Data Management Manager, Talend Data Preparation of Talend Data Quality wordt beheerd, automatisch te verzamelen en in kaart te brengen.

Meer informatie over Talend Metadata Manager

Partners