06-12-2017

Building Blocks voorspelt klantgedrag met data science-platform

Deel dit bericht

Building Blocks ontwikkelt een data science en machine learning-platform gefocust op het voorspellen van klantgedrag. De blockstructuur van het platform richt zich op veelvoorkomende businessproblemen in de retail- en verzekeringsbranche, zoals klantloyaliteit en risico. Building Blocks is specialist op het gebied van data science en machine learning-oplossingen voor retail en verzekeraars.

Met het platform kunnen organisaties voorspellende analyses uitvoeren en op basis daarvan de belangrijkste kpi’s en de customer lifetime value optimaliseren. De innovatieve aanpak heeft ervoor gezorgd dat Building Blocks als enige Nederlandse speler als ‘Representative Vendor’ is genoemd in Gartner’s onlangs gepubliceerde Market Guide for Data Science and Machine Learning Service Providers. Hiermee plaatst het Tilburgse bedrijf zich tussen de top van de Europese data science.

Het platform bevat Blocks, analysetechnieken en algoritmes die data prepareren, analyseren en inzetten om klantgedrag te voorspellen. Building Blocks analyseert de hele customer journey en neemt daarbij data van alle afdelingen en uit interne en externe bronsystemen in acht. Het inzetten van data science leidt tot het personaliseren en optimaliseren van het aanbod naar de individuele behoefte van de consument, zoals het aanpassen van premies, voorraadoptimalisatie en gepersonaliseerde aanbiedingen. Dit leidt tot onder andere hogere conversieratio’s en verbeterde customer lifetime value.

Met de ontwikkeling van het platform maakt Building Blocks de transitie van consultancy naar platformgebaseerde dienstverlener op het gebied van data science en machine learning. De combinatie van het platform met marktexpertise van de consultants in de retail- en verzekeringsbranche helpt organisaties om direct de vertaalslag te maken van analyse naar het voorspellen van klantgedrag en het nemen van strategische stappen op basis van die voorspellingen. Dat deze aanpak succesvol is blijkt uit de snelle groei die Building Blocks realiseert.

Partners