29-11-2017

Cloudera biedt Impala op AWS Cloud aan als Altus Analytic DB

Deel dit bericht

Cloudera heeft op AWS re:Invent bekend gemaakt dat Apache Impala, de op SQL gebaseerde analytische database die zijn oorsprong heeft bij Cloudera, binnenkort beschikbaar zal komen als managed service in de Amazon Web Services cloud.

De gehoste cloudversie van Impala zal onder de naam Cloudera Altus Analytic DB worden aangeboden en eind dit 2017 beschikbaar zijn als bètaservice op AWS. De algemene beschikbaarheid wordt verwacht in 2018. Cloudera heeft ook ondersteuning voor Microsoft Azure aangekondigd, maar nog geen tijdstip gegeven.

Impala is een van de populairste engines in Cloudera's Hadoop distributie en de open source software wordt ook aangeboden in andere Hadoop-distributies. Impala stelt klanten in staat om een ​​groot aantal standaard SQL-query's uit te voeren op een enorme hoeveelheid relationele gegevens die zijn opgeslagen in Parquet, een geoptimaliseerd Hadoop bestandsformaat.

Platform-as-a-Service
Cloudera Altus Analytic DB is de eerste datawarehouse cloudservice die het warehouse naar de data brengt via een unieke cloudarchitectuur die complexe en kostbare gegevensbeweging elimineert. Altus Analytic DB is gebaseerd op de Cloudera Altus Platform-as-a-Service (PaaS) oplossing en biedt instant betrouwbare en veilige self-service BI- en SQL-analyse. Door gebruik te maken van de Shared Data Experience (SDX) zijn dezelfde gegevens en catalogi toegankelijk voor analisten, data scientists, data-engineers en anderen die tools naar hun keuze gebruiken zoals SQL, Python en R.

De eerste bèta van Cloudera Altus Analytic DB komt beschikbaar op Amazon Web Services (AWS). Meld u hier aan om deel te nemen aan de wachtlijst en meer informatie te ontvangen wanneer de bètaversie beschikbaar is.

Meer informatie: Cloudera

Partners