21-11-2017

Information Builders kiest nieuwe merkidentiteit en strategische richting

Deel dit bericht

Information Builders gaat 2018 in met een sterk momentum en focus op het stimuleren van klantresultaten. Information Builders, aanbieder van BI-, analyse- en data managementoplossingen, heeft daartoe een nieuwe merkidentiteit en dito website gepresenteerd, aansluitend op de focus om organisaties te helpen bedrijfswaarde te halen uit hun gegevens.

Het jaar 2017 markeerde veel mijlpalen voor Information Builders, waaronder een investering door de Private Capital Investing-groep van Goldman Sachs. Deze ondersteuning bood Information Builders meer middelen om zich te wijden aan productinnovatie en klantsucces, en de nieuwe branding en website is een visuele manifestatie van die focus. De website is intuïtief en oplossingsgericht, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en ontdekken hoe de oplossingen van het bedrijf hun bedrijf vooruit kunnen helpen. De merkvernieuwing van Information Builders concentreert zich op een soortgelijk thema en benadrukt het vermogen om via een enkel platform bruikbare analyses te bieden op basis van vertrouwde gegevens. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf met klanten en analisten via previews de nieuwe merkboodschap afgestemd.

Evolutie
Volgens president en CEO Gerald Cohen van Information Builders was 2017 een belangrijk jaar voor Information Builders. “Na de investering van Goldman Sachs hebben we onze inspanningen gericht op het positioneren van het bedrijf voor groei en succes op lange termijn als een onafhankelijke softwareleverancier. Evolueren van ons merk maakt daar deel van uit, omdat het ons in staat stelt om de waarde van onze producten en hun vermogen om de missies van onze klanten beter te bedienen, beter te communiceren. Deze inspanning, in combinatie met onze recente aanwervingen en andere mijlpalen, weerspiegelt onze wens om klanten te helpen maximale waarde te halen uit hun investeringen in data en analyses. Als we naar 2018 kijken, voelen we ons energiek en opgefrist en meer dan ooit toegewijd om klanten te helpen slagen in deze nieuwe verbonden wereld."

Productinnovaties
De focus van Information Builders op het stimuleren van strategische verandering voor haar klanten komt ook tot uiting in de onlangs gelanceerde Accelerators-aanbod; vooraf gebouwde analytische content voor gebruikscasussen in specifieke bedrijfstakken. De technologie is ontworpen om de mogelijkheden en waarde van het WebFOCUS-platform te demonstreren. Information Builders gaat door met het uitrollen en ontwikkelen van Accelerators voor belangrijke verticals.

Benoemingen
Information Builders heeft ook een aantal aanstellingen aangekondigd om het momentum in het komende jaar te stimuleren. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat Frank J. Vella is toegetreden als chief operating officer om de groeistrategieën en uitbreiding te stimuleren. In september benoemde Information Builders veteraan-analist Lyndsay Wise als de regisseur die leiding gaat geven aan het Solution Assessment-programma van de Professional Services Division. Naast deze strategische benoemingen verwelkomde Information Builders Peter Gyenes in het bestuur om de groeistrategie verder te zetten. Gyenes heeft een schat aan ervaring als bestuurslid bij verschillende technologiebedrijven en was ook CEO van Ascential Software tot de overname door IBM.

Erkenning
Information Builders ontving in 2017 veel onderscheidingen die de nadruk legden op haar klantenondersteuning als een belangrijke onderscheidende factor. Forrester Research merkte bijvoorbeeld in haar recente Wave op dat het bedrijf topscores behaalde op elke klantvragenlijst en zich onderscheidde van de andere leveranciers in het rapport door de klantenondersteuning. Dresner Advisory Services benadrukte ook de klantgerichtheid van Information Builders in de 2017 Wisdom of Crowds BI-marktstudie en schreef dat het bedrijf consistent boven het gemiddelde scoorde in bijna alle categorieën en een perfecte Recommend-score ontving van klanten. Bovendien was WebFOCUS gepositioneerd als leider in de FrontRunners Quadrant for Business Intelligence-software, gepubliceerd door Software Advice van Gartner.

Meer informatie: Information Builders

Partners