20-11-2017

Birst biedt zakelijke gebruikers een consumer-grade gebruikerservaring

Deel dit bericht

Birst komt met een softwareversie inclusief een uitgebreide consumer-grade gebruikerservaring met opties voor voorbereiden en analyseren van data door middel van een Cloud Analytics-oplossing, verbeterde netwerken en meer interactiviteit. Met de nieuwe versie kunnen zakelijke gebruikers profiteren van de mogelijkheden die van oudsher waren voorbehouden aan specialisten. Birst is onderdeel van Infor en aanbieder in Cloud Business Intelligence en Analytics.

Birst blijft volgens Brad Peters, Senior Vice President en General Manager, nieuwe functionaliteit toevoegen aan de consumer-grade gebruikersinterface, die op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier de macht in de handen legt van zakelijk gebruikers. “Deze mogelijkheden, die voorheen alleen beschikbaar waren voor enterprise klanten, zijn nu voor iedereen toegankelijk. Birst is de enige aanbieder van cloud-analytics die dit doet.” Zakelijk gebruikers krijgen toegang tot uitgebreide nieuwe mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, gegevenstransformatie, netwerkmogelijkheden, interactiviteit en beheer.

Connectiviteit
In de nieuwe versie zijn tevens geavanceerde ROLAP (Relational Online Analytical Processing) functionaliteiten opgenomen. Hiermee kunnen gebruikers gegevens uit databases extraheren of rechtstreeks vanuit andere bronnen opvragen met behulp van Birst Live Access. Hierdoor kunnen zakelijke gebruiker direct analyses in databases uitvoeren zonder dat ze de gegevens naar de cloud moeten verplaatsen. ROLAP is een vorm van online analyseverwerking (OLAP), die een dynamische, multidimensionale analyse uitvoert op data die zijn opgeslagen in een relationele database.

Datatransformatie
Birst maakt nu ook de geavanceerde ETL (Extract, Transform en Load) mogelijkheden beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Zij kunnen gebruikmaken van nieuwe drag-and-drop-transformaties, R-scripts inzetten, en data toevoegen en combineren. Ook kunnen ze hun eigen aangepaste ETL-scripts schrijven. Met deze nieuwe functies kunnen zakelijke gebruikers de krachtige en geavanceerde machine learning-mogelijkheden inzetten en geavanceerde routines creëren om de meest complexe transformatie-eisen te ondersteunen.

Netwerken
Met krachtige, verbeterde netwerkmogelijkheden kunnen zakelijke gebruikers gegevens die in Birst zijn voorbereid en de metadata die deze gegevens beschrijven, eenvoudig delen met anderen. Zo helpen zakelijke gebruikers anderen deze data eenvoudig te combineren met hun eigen data, waardoor er bredere en consistentere analyses beschikbaar komen en de hele organisatie slimmer en meer gestroomlijnd wordt.

Interactiviteit
Birst blijft investeren in het dashboardontwerp en visuele data discovery-ervaringen van het platform en biedt verbeterde en uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden.

Nieuwe functies zijn onder meer visuele markeringen, een interactiemethode met grafieken op dashboards en visualisaties. Met visuele markering kunnen zakelijke gebruikers een datapunt of meerdere datapunten selecteren en eventuele bijbehorende datapunten in andere dashlets worden vervolgens gemarkeerd. Hierdoor kunnen medewerkers zich concentreren op geselecteerde gegevenswaarden zonder de omringende context te verliezen.

Gebruikers kunnen bovendien meerdere attributen tegelijkertijd op een visualisatie loslaten, waardoor ze een beter begrip krijgen van de gegevens die worden geanalyseerd. Door het vastzetten van kolom- en rij-headers bij het werken met kruistabellen kunnen ze eenvoudig alle items per categorie in één keer 'dichtvouwen' of 'uitklappen'. Dit levert een spreadsheetachtige ervaring op voor gebruikers die moeten werken met grote datatabellen.

Meer informatie: Birst

Partners