08-11-2017

IBM breidt Watson Data Platform uit met AI-aanbod

Deel dit bericht

IBM heeft uitbreidingen aangekondigd aan haar Watson Data Platform, om het voor ontwikkelaars en data scientists eenvoudiger te maken data te analyseren en voor te bereiden voor AI-toepassingen, ongeacht de structuur of waar data zich bevindt.

Tegen 2018 zal volgens analistenfirma IDC bijna 75 procent van de ontwikkelaars AI-functionaliteit inbouwen in hun apps. Ze zullen echter geconfronteerd worden met steeds complexere gegevens op verschillende plaatsen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft IBM de functionaliteit van het Watson Data Platform uitgebreid met een geïntegreerde set tools, services en data in de IBM Cloud. Deze zijn ontworpen om data scientists en ontwikkelaars in staat te stellen de voor hen belangrijke informatie te verzamelen uit de gegevens, tegelijk met gemakkelijke toegang tot diensten als machine learning, AI en analytics.

De uitbreiding behelst:
• Nieuwe datacatalogus en Data Refinery, die datasets samenbrengen die in verschillende formaten in de cloud aanwezig zijn, alsmede machine learning toepassen om deze data te verwerken voor AI-toepassingen;
• De mogelijkheid om metadata te gebruiken vanuit de Data Catalog en Data Refinery om data governance te garanderen. Dit geeft teams een basis om risico's gemakkelijker te identificeren bij het delen van belangrijke gegevens.
• Algemene beschikbaarheid van Analytics Engine om de opslag van gegevens te scheiden van de informatie die deze bevat, waardoor deze met veel hogere snelheden kan worden geanalyseerd en aan apps kan worden toegevoegd. Hiermee kunnen ontwikkelaars en data scientists gemakkelijker werken met grote datasets.

Verder breidt IBM ook de mogelijkheden uit van haar Unified Governance Platform, waardoor klanten voorbereid worden op de GDPR.

Meer informatie over de uitbreiding van het IBM Watson Data Platform.

Partners