02-11-2017

Gartner benoemt SAS tot leider in datakwaliteit

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot leider in tools voor datakwaliteit. Voor het 'Magic Quadrant for Data Quality Tools' werden verschillende leveranciers door de marktvorser beoordeeld op hun visie en de bewezen capaciteiten om deze succesvol in de praktijk te brengen.

Gartner geeft aan dat leiders diepgaande kennis en sterkte tools hebben voor alle functies op het gebied van datakwaliteit. Daarbij gaat het onder meer om standaardisatie, opschonen en prepareren van data, het visualiseren ervan en het bieden van een workflow die business-beslissingen ondersteunt. Volgens Gartner begrijpen partijen als SAS de dynamische trends in de markt van datakwaliteit en bieden innovatieve producten die inspelen op de behoeften van organisaties.  

“Steeds meer bedrijven vertrouwen op data om strategische beslissingen te nemen, waardoor de kwaliteit ervan steeds relevanter wordt”, zegt Rein Mertens, Senior Manager bij SAS. “Onze tools op het gebied van datakwaliteit helpen organisaties zodat zij de meeste waarde kunnen halen uit kwalitatief goede data. Daarbij ondersteunen we hen, ongeacht het formaat van de data, of waar de data is opgeslagen. De krachtige en gebruiksvriendelijke software helpt bij het inzicht krijgen in de kwaliteit en ondersteunt het verbeteren, integreren en het inrichten van de data governance processen. Tevens is deze software een belangrijke component van onze oplossing voor Personal Data Protection, waardoor we organisaties ook goed kunnen helpen met GDPR/AVG compliance per 25 mei 2018.”

Lees hier meer over de producten van SAS voor datakwaliteit zoals SAS Data Management en SAS Datapreparatie for Hadoop.
Lees hier het Gartner datakwaliteitrapport.

Partners