18-10-2017

Talend Integration Cloud biedt meer flexibiliteit en sneller inzicht

Deel dit bericht

Talend introduceert een nieuwe versie van Talend Integration Cloud. Dit is een schaalbaar en veilig integratieplatform-as-a-service oplossing (iPaaS) om besluitvorming te verbeteren door data beschikbaar te maken binnen de hele organisatie. De nieuwe release bevat een cloud-versie van Talend Data Preparation.

De oplossing biedt 24/7 data-as-a-service, terwijl de IT- afdeling grip houdt op gegevens en de governance bewaakt. Talend Data Preparation Cloud is per direct beschikbaar als proefversie en maakt de time-to-insight drie keer sneller. Bedrijven kunnen hun data nu effectiever inzetten als strategisch instrument om de bedrijfsprestaties en de concurrentiepositie te verbeteren.

Selfservice
Volgens CMO Ashley Stirrup bij Talend is data uitgegroeid tot de nieuwe brandstof van bedrijven. “Organisaties die hun doelstellingen sneller willen realiseren en een echte datagestuurde onderneming willen worden, moeten hun medewerkers mogelijkheden bieden om informatie op te vragen, te analyseren en toe te passen ter ondersteuning van hun taken. De Fall ’17-release van Talend Integration Cloud maakt het eenvoudiger om meer werknemers toegang te bieden tot bedrijfsgegevens op basis van selfservice, zodat ze sneller gefundeerde beslissingen kunnen nemen.”

Datagestuurde bedrijven veranderen de regels van het spel in alle sectoren. Volgens een recente enquête zorgt een actief betrokken personeelsbestand voor 15 procent meer winstgevendheid, 30 procent hogere productiviteit en 12 procent meer betrokkenheid met klanten. Talend Data Preparation Cloud maakt het eenvoudiger voor bedrijven om de betrokkenheid te vergroten door het voltallige personeel toegang te bieden tot betrouwbare en accurate informatie op basis van selfservice. Werknemers kunnen op deze manier de relaties met klanten, partners en andere belangrijke partijen effectiever gestalte geven en daarmee de bedrijfsprestaties naar een hoger plan tillen.

Business bepaalt strategie, IT blijft operationeel leidend
Talend Data Preparation Cloud is een cloud-applicatie voor datapreparatie waarvoor geen installaties, upgrades of onderhoud zijn vereist. Talend Data Preparation Cloud biedt de business:
• selfservice toegang tot elke gegevensbron;
• betrouwbare informatie ter ondersteuning van dagelijkse werkzaamheden;
• de mogelijkheid tot datapreparatie samen met collega’s;
• toegang tot data van SaaS-applicaties, cloud-databases en on premise-systemen;
• de mogelijkheid om gevoelige data van specifieke partijen te maskeren;
• de optie om geprepareerde data met de IT-afdeling te delen, zodat de data binnen de hele onderneming beschikbaar wordt.

Talend Data Preparation Cloud stelt IT-professionals in staat om:
• de business een intuïtieve, web-based tool aan te reiken waarmee ze data kunnen opvragen, opschonen, analyseren en toepassen;
• de business meer inzicht in data te bieden, zodat ze effectiever kunnen werken;
• de toegang tot bedrijfsgegevens te beheren op basis van zakelijke rollen;
• de datakwaliteit en governance te waarborgen voor de bescherming van bedrijfsgegevens;
• de door zakelijke gebruikers geprepareerde data bedrijfsbreed in te zetten;
• hun aandacht te richten op urgentere taken omdat Talend Data Preparation
Cloud volledig door Talend wordt beheerd.

Drie keer snellere time-to-insight
Talend Data Preparation Cloud versnelt de time-to-insight door verbeterde toegang tot informatie te bieden. Dat geldt voor drie dimensies: de benodigde tijd om informatie op te vragen, de benodigde tijd voor datapreparatie en de communicatie met de IT-afdeling over gegevensbeheer.
• Voordelen voor zakelijke gebruikers:
- Er is minder tijd nodig voor het opvragen van gekwalificeerde datasets doordat die toegankelijk zijn via een internetapplicatie; dit maakt een einde aan herhaaldelijke communicatie met de IT-afdeling.
- Er is minder tijd nodig om data voor analysedoeleinden te prepareren, omdat de intuïtieve gebruikersinterface stapsgewijze instructies biedt voor het opschonen van data, kwalificeren van gegevens, enzovoort.
• Voordelen voor de IT-afdeling:
De oplossing maakt een einde aan over-en-weercommunicatie tussen de IT-afdeling en de business; dit draagt bij aan een snellere voltooiing van projecten.

De Fall ’17-release van Talend Integration Cloud biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden voor het verbeteren van de klantenervaring, zoals: een portal die toegang biedt tot alle applicaties; een nieuw management-console met een verbeterde user interface; een Job Execution API met nieuwe en verbeterde processen voor het starten en opsommen van taken; een cloud-versie van Talend Studio Project Management en Project Authorization die de productfunctionaliteit met behulp van Source Control (Git) aan de verschillende teams beschikbaar stelt.

Live webinars
Wie meer wil weten over alle mogelijkheden en voordelen van de Fall ’17-release van Talend Integration Cloud en Talend Data Preparation Cloud, kan zich aanmelden voor een van de live webinars “New for Fall ’17: Data Preparation Cloud” op dinsdag 24 oktober van 11:30 tot 12:30 CET of 16:00 tot 17:00 CET. Meer informatie over de invloed op de bedrijfsprestaties van de cloud en selfservice-functionaliteit voor datapreparatie is te vinden op het weblog van Talend.

Partners