10-10-2017

Qlik Sense geïntegreerd in FlowFabric Insights

Deel dit bericht

FlowFabric heeft Qlik Sense geïntegreerd in FlowFabric Insights. Dit is een innovatief framework waarmee dynamische rapportages en dashboards kunnen worden toegevoegd aan Mendix-applicaties. Door Qlik Sense te embedden in Mendix-applicaties, profiteren klanten van FlowFabric nu van geavanceerde analyse-, Business Intelligence- en visualisatiemogelijkheden.

Door de integratie met Qlik Sense is bijna alles mogelijk om gegevens op een intelligente manier te analyseren en weer te geven. Van drilldowns en interactieve modellen tot aggregaties en gepersonaliseerde dashboards. FlowFabric Insights biedt, op basis van Qlik Sense, een oplossing die binnen elke Mendix-applicatie hergebruikt kan worden. Hierdoor beschikken klanten van FlowFabric altijd over de meest actuele informatie die nodig is om datagedreven beslissingen te nemen.

Snelle dataoverdracht voor realtime analyses
FlowFabric had al langere tijd de behoefte om diepgaande analysefunctionaliteiten toe te voegen aan haar Mendix-applicaties. Dit om klanten via een breed aanbod op verschillende manieren naar hun data te laten kijken zodat sneller de juiste informatie voorhanden is. Om de integratie tussen Qlik Sense en Mendix te realiseren ontwikkelde FlowFabric een slimme synchronisatiemethode. Hiermee kan de data-overdracht tussen de cloud-omgevingen van Mendix en Qlik Sense tot wel duizend keer sneller plaatsvinden dan een normale overdracht. Zo wordt alleen de gewijzigde data gesynchroniseerd. Deze methode zorgt ervoor dat klanten van FlowFabric razendsnel kunnen werken met realtime data vanuit hun vertrouwde Mendix-applicatie. Tevens kunnen klanten met behulp van FlowFabric Insights probleemloos externe data inladen, waarmee verbanden worden gelegd voor extra inzichten.

Technologische fit
FlowFabric heeft uiteindelijk voor Qlik Sense gekozen, omdat de technologie vergelijkingen vertoond met de wijze waarop Mendix-applicaties worden ontwikkeld. Dit was voor het bedrijf een belangrijke randvoorwaarde, omdat de FlowFabric business consultants er daardoor ook snel mee overweg kunnen. Daarnaast zocht FlowFabric naar een oplossing die volledig in de cloud draait en mobiel en responsive is. Al deze vereisten vond FlowFabric in Qlik Sense.

Weloverwogen beslissingen
Volgens Algemeen directeur Kjeld Cornelissen bij FlowFabric biedt Qlik Sense biedt zijn klanten heldere visuele analyses. “Deze zorgen ervoor dat er inzicht en helderheid komt waar dat het hardste nodig is: daar waar beslissingen worden genomen. Hierdoor kunnen er binnen de hele organisatie weloverwogen strategische en tactische beslissingen worden genomen en worden bedrijfsanalisten en kenniswerkers onmisbare helden.”

Sandor Nieuwenhuijs, Benelux Technical Presales Director, voegt hieraan toe: “Met Insights voorziet FlowFabric haar klanten van stuurinformatie die nodig is voor het maken van de juiste beslissingen. Hiermee heeft FlowFabric, op basis van Qlik, een oplossing ontwikkeld voor dynamische rapportages en dashboards die binnen elke Mendix-applicatie hergebruikt kan worden. Kortom, Insights tilt de rapportagemogelijkheden naar een hoger niveau!”

Partners