26-09-2017

InterSystems Ensemble ondersteunt hypotheekplatform bijBouwe

Deel dit bericht

BijBouwe, onderdeel van Dynamic Credit, heeft de platformengineers van TJIP uit Delft in de hand genomen om een deel van haar hypotheekplatform in te richten, te onderhouden en te verbeteren. Door gebruik te maken van het InterSystems Ensemble integratieplatform, dat TJIP bij bijBouwe heeft geïmplementeerd, kunnen ook hypotheekaanvragen van hypotheekadviseurs verwerkt worden. Het hypotheekplatform van bijBouwe voorziet consumenten online van een hypotheek zonder dat daar een bank aan te pas hoeft te komen.

“BijBouwe verkoopt hypotheken direct aan consumenten en via onafhankelijk hypotheekadviseurs. TJIP heeft bijBouwe geholpen door beide kanalen te incorporeren in zijn online platform. Hierdoor hebben we echt een voorsprong op de concurrentie, omdat de meeste hypotheekverstrekkers slechts één van de twee kanalen bedienen”, legt Andrei Croitoriu, senior softwareontwikkelaar bij Dynamic Credit, uit. “We verkopen momenteel nog het leeuwendeel van de hypotheken via hypotheekadviseurs, omdat veel mensen kiezen voor ondersteuning door een onafhankelijke adviseur. Daarom is het goed dat we mede dankzij TJIP het onafhankelijke  hypotheekadvies kanaal kunnen bedienen.”

Aanvragen die via hypotheekadviseurs binnenkomen, lopen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) en worden door Ensemble opgepikt. Het rating- en allocatiesysteem van bijBouwe analyseert daar de aanvraag op basis van inkomen, eigen vermogen en de hoogte van het aangevraagde hypotheekbedrag. Het HDN wordt twee keer per jaar vernieuwd in verband met innovaties die het protocol verbeteren en door gebruik te maken van TJIP heeft bijBouwe deze ontwikkelzorg uitbesteed. 

Partners