21-09-2017

Qlik benoemd tot leider in Independent Enterprise BI Platforms Rapport

Deel dit bericht

Qlik is benoemd tot leider in The Forrester Wave: Enterprise BI Platforms With Majority On-Premises Deployments, Q3 2017, door Forrester Research Inc. Volgens het rapport blijft Qlik zich onderscheiden met haar krachtige associatieve BI-engine. Deze onderscheidende functie stelt gebruikers in staat om vragen te stellen en te beantwoorden en data vrij te ontdekken, in plaats van te worden beperkt door een pre-gedefinieerd SQL-gebaseerd vraagpad.

Het rapport stelt: “In aanvulling op de gebruikelijke user interface op basis van ‘point & click’, stelt Qlik’s associatieve in-memory engine gebruikers in staat om simpelweg te beginnen met typen, waarna alles wat in het geheugen van de dataset staat wordt doorzocht op relevantie en direct wordt gemarkeerd. Zo wordt de gebruiker automatisch gewezen op mogelijke verbanden en worden nieuwe inzichten opgedaan. De exploratieve user interface is één van de redenen waardoor klanten vaak aangaven dat Qlik het meeste waarde biedt voor het bedrijf op het gebied van Return on Investment.”

Augmented analytics
Volgens CEO Lars Björk van Qlik werd bij het ontwikkelen van Qlik Sense snel duidelijk dat de krachtige associatieve engine Qlik in staat stelt om mee te groeien met klanten in hun data-analyse reis. “Het is voor ons belangrijk om een open platform te bieden dat verder gaat dan visualisatie. Met Qlik willen wij een volledig spectrum aan mogelijkheden bieden, van augmented analytics tot governance op enterprise niveau.”

Geïntegreerd cloud ready platform
Qlik is voornemens de markt uit te breiden door een breed toepasbaar, cloud ready platform te bieden dat voor elk bedrijf het middelpunt vormt in hun analytics-strategie. Qlik Sense June 2017, de nieuwste release van Qlik’s applicatie voor BI en visual analytics, is gebouwd op een volledig geïntegreerd, cloud ready platform en wordt ondersteund door de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine. Qlik Sense biedt ondersteuning en governance voor organisaties van elk formaat, intuïtieve visualisaties en ontdekkingsmogelijkheden, geavanceerde analytics en selfservice datapreparatiemogelijkheden. De breedte én diepte van het platform stelt organisaties in staat een breed pallet aan BI-uitdagingen aan te pakken vanuit een enkel platform en zodoende consistente, datagedreven beslissingen te nemen.

Qlik gelooft dat iedereen in staat moet zijn om zonder beperkingen data te analyseren vanuit elke beschikbare databron, of dat nu intern, extern, on-premise, in de cloud of in een hybride omgeving is. Met Qlik’s Associative Difference kunnen gebruikers informatie vrij verkennen en zijn zij niet gebonden aan vooraf gedefinieerde vragen. Zo ontstaan inzichten in data vanuit elke mogelijke invalshoek.

Het volledige rapport is hier beschikbaar als download.

Partners