18-09-2017

Birst bestempeld als leider in Forrester Enterprise BI-platforms rapport

Deel dit bericht

Birst is opgenomen als leader in het rapport The Forrester Wave: Enterprise BI Platforms With Majority Cloud Deployments, Q3 2017. Forrester beoordeelt hierin alleen leveranciers die meer dan 50 procent van hun omzet uit cloudimplementaties halen. Birst is een Infor-bedrijf en cloud-aanbieder in Business Intelligence en Analytics.

Birst ontving de tweede hoogste score in de categorie ‘huidig aanbod’, waarbij zeer gedifferentieerde producteigenschappen worden geëvalueerd. In acht criteria werden de hoogste scores behaald, te weten: architectuur, cloud/hybride architectuur, cross-productintegratie, datacuratie, gebruiksgemak, integratie met andere tools en applicaties en mobiel. In de categorie ‘strategie’ ontving Birst de hoogst mogelijke scores in de criteria: focus op SaaS/cloud en een van de hoogste scores in de R&D en IP-creatie criteria. In de categorie ‘marktaanwezigheid’ ontving Birst de hoogst mogelijke score in de criteria ‘aanwezigheid in alle wereldwijde regio’s’.

Ondersteuning voor hybride modellen
Birst biedt volgens het rapport een volledige BI-stack met sterke ondersteuning voor zowel governance als agility. “Het is vanuit de basis ontwikkeld als een enterprise BI-platform in de cloud, maar met ondersteuning voor hybride modellen. Met zijn ‘networked BI’-mogelijkheden ondersteunt het gecentraliseerde governance en geeft business units en individuen flexibiliteit”.
Andere onderscheidende features zijn volgens het rapport: “een unieke datawarehouse-automatiseringsfunctie (waarvoor Birst een technologiepatent ontving) en de mogelijkheid om het te integreren met andere BI-platformen. Verder merkten klanten ook op dat Birst onderscheidend is door zijn de mobiele mogelijkheden met HTML5 en native app delivery, inclusief offline ondersteuning.”
Over de overname van Birst door Infor in de tweede helft van 2017 staat in het rapport: “Infor’s brede sales- en partnernetwerk is een voordeel, evenals de R&D-middelen die de uitvoer van Birst’s roadmap zullen versnellen.”

Birst gratis testperiode
Om te ervaren hoe gemakkelijk het is om Birst te gebruiken en te profiteren van een nieuw niveau van inzichten kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis trial. Het volledige Forrester Enterprise Cloud BI Wave-rapport is hier beschikbaar.

Partners