31-08-2017

Apple en Accenture gaan samenwerken aan zakelijke iOS-oplossingen

Deel dit bericht

Apple en Accenture gaan samenwerken om bedrijven te ondersteunen met innovatieve zakelijke iOS-oplossingen. Daarbij willen beide bedrijven optimaal de kracht, eenvoud en goede beveiliging van Apple’s iOS benutten, en ook de capaciteiten van Accenture als adviseur op het gebied van digitale transformaties.

Accenture zet een speciale iOS-praktijk op binnen Accenture Digital Studios op een aantal locaties ter wereld. Experts van Apple worden bij deze teams gedetacheerd. Samen gaan Apple en Accenture nieuwe tools en diensten ontwikkelen waarmee bedrijven met behulp van iPhone en iPad hun klanten anders kunnen benaderen. De experts zijn ontwerpers die naar het visuele aspect en het ervaringsaspect kijken, programmeurs, data-architecten en -wetenschappers en hardware- en softwareontwerpers.

Gebruikerservaringen
Volgens CEO Tim Cook van Apple zijn Apple en Accenture beide toonaangevend als het gaat om het creëren van geweldige gebruikerservaringen. “Samen kunnen we het werk van bedrijven werkelijk moderniseren, door middel van fantastische oplossingen die de mogelijkheden van Apple producten optimaal benutten.”
CEO Pierre Nanterme van Accenture voegt hier aan toe: “Op basis van onze ervaring met de ontwikkeling van mobiele apps denken we dat iOS het beste mobiele platform voor bedrijven is. Daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking met Apple. We combineren nu de jarenlange ervaring van Accenture op het gebied van digitale kwaliteitsoplossingen met de leidende positie van Apple voor het maken van precies die producten die klanten graag willen.”

Diensten
In de iOS-tools en -diensten worden de laatste Apple technologieën ten volle benut en wordt ook geprofiteerd van de digitale kwaliteitsoplossingen en analysefuncties van Accenture. Zo willen Apple en Accenture met de samenwerking de volgende diensten bieden:

  • Nieuwe ecosysteemdiensten, waarmee backendsystemen van klanten probleemloos met iOS kunnen worden geïntegreerd. Hierbij wordt geprofiteerd van de expertise van Accenture op het gebied van systeemintegratie en de unieke voordelen die Apple samen met grote partners als SAP en Cisco in iOS heeft ingebouwd.
  • Speciale diensten voor het Internet of Things, die gebruikmaken van nieuwe tools, sjablonen en speciaal hiervoor ontwikkelde code, zodat klanten in hun iOS-apps beter van IoT-platforms kunnen profiteren en hun medewerkers allerlei nieuwe mogelijkheden krijgen.
  • Migratiediensten, waarmee klanten snel en gemakkelijk hun bestaande applicaties en gegevens kunnen overzetten naar moderne iOS-apps.

Meer informatie over de samenwerking tussen Apple en Accenture: Accenture en Apple.

Partners