25-08-2017

Van Dorenmalen en Steenvoorden benoemd tot lid van de RvC KPMG

Deel dit bericht

Per 1 september 2017 treden Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden toe tot de raad van commissarissen van KPMG N.V.

Harry van Dorenmalen (1955) heeft 35 jaar bij IBM Corporation gewerkt. Tussen 2005 en 2017 in de positie van algemeen directeur IBM Nederland en directeur IBM Benelux. Tevens vervulde hij tussen 2010 en 2017 de functies Vice Chairman en Chairman IBM Europe. In zijn lange IBM-carrière heeft hij veel expertise opgebouwd op het gebied van business development, transformatie, informatietechnologie en marketing/communicatie. Naast zijn managementtaken is hij betrokken bij een veelheid van economische en maatschappelijke vraagstukken. Zo is hij voorzitter van het TopTeam Sport (Sportinnovator) ingesteld door de Minister van VWS, voorzitter van de VNO-commissie ICT en is hij bestuurslid van de Amsterdam Economic Board. Hij zet zich actief in voor diversiteit in het bedrijfsleven. Voor deze maatschappelijke en internationale inzet is hij in maart 2017 onderscheiden als officier in de Orde van Oranje Nassau.

René Steenvoorden (1967) is Global Chief Digital Officer en CIO bij Randstad. Daarvoor was hij bij Rabobank en Essent Chief Information Officer en bij Procter & Gamble IT Group manager. Eerder was hij engagement manager bij McKinsey & Company. Bij Randstad is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde IT-strategie en verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een wereldwijde digitale strategie gericht op versnelde innovatie en klantbediening. Hij was lid van het oprichtingsteam van de nationale Cyber Security Raad, het adviesorgaan voor de Nederlandse regering. Momenteel is hij onder meer lid van de ECP Adviesraad dat als publiek-privaat platform de informatiesamenleving stimuleert en is hij als gastdocent verbonden aan het Nyenrode Commissarissenprogramma.

Bernard Wientjes, voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG: “Met de benoeming van Harry van Dorenmalen en René Steenvoorden hebben we twee belangrijke en noodzakelijke aandachtsgebieden in onze raad ingevuld: inzicht en topmanagement-ervaring uit het internationale bedrijfsleven en specifieke hoogwaardige kennis van informatisering en digitalisering. Deze beide zijn essentieel voor de groei- en ontwikkelingsagenda van KPMG. Wij hebben het volste vertrouwen in de waardevolle inbreng die wij van onze twee nieuwe collega’s kunnen verwachten.”

Tags:

Management

Company:

KPMG

Partners