Jan Henderyckx

Jan Henderyckx is een toonaangevende consultant, spreker en auteur met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van informatiearchitectuur en databases. Hij heeft op vele internationale congressen en usergroup-bijeenkomsten over de gehele wereld presentaties gegeven en workshops gehouden, of als moderator opgetreden. Als consultant bij talloze bedrijven, variërend van Fortune top 500 tot kleine ondernemingen, is Jan getuige geweest van de interne gang van zaken bij een scala aan ondernemingen. Deze ervaringen gecombineerd met zijn deskundigheid op het gebied van informatie¬architectuur, komen goed van pas als u worstelt met het inpassen van informatie¬architectuur in uw organisatie. 

Jan maakt sinds 2007 als directeur deel uit van de BeLux DAMA (Data Management Association) waar hij voordien reeds had opgetreden als spreker. Het doel van deze internationale vereniging zonder winstoogmerk is het verhogen van de inzichten en maturiteit van de processen rond effectief informatiebeheer. In 2009 heeft Jan samen met IBM de Belgische tak van de "IBM Data Governance Council" opgezet. Hij is de drijvende kracht van dit initiatief waarbij de focus ligt op het creëren van een platform waar mensen die betrokken zijn bij dit onderwerp ervaringen en best practices kunnen delen.
Jan is oprichter van Inpuls, een bedrijf dat zich toelegt op Informatiestrategie, Governance en MDM en het idee van informatie als een bedrijfsmiddel wil helpen realiseren. Jan verzorgt verscheidene trainingen bij Adept Events

Partners