29-05-2014

Microsoft zet vaart achter mobile-first en cloud-first strategie

Deel dit bericht


Tijdens de TechEd North America 2014, die onlangs werd gehouden in Houston, kondigde Microsoft nieuwe diensten, producten en partnerschappen aan die de barrières moeten verwijderen voor vergaande cloud adoptie voor IT-professionals, ontwikkelaars en technologie gebruikers. Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft bijna de helft van de grote ondernemingen in 2017 een hybride cloud. Microsoft CEO Satya Nadella (foto) speelt daarop in met de mobile-first en cloud-first strategie. Hierdoor migreert Microsoft van een Windows naar een cloud-leverancier.

Microsoft het volgende aangekondigd:

Private verbindingen naar de cloud met Microsoft Azure ExpressRoute. Deze stelt klanten in staat om private verbindingen tussen Azure en on-premise omgevingen te creëren. Door allianties met providers zoals AT & T, BT, Equinix, TelecityGroup, Verizon en Zadara en ExpressRoute biedt dit bedrijven nieuwe mogelijkheden voor het omarmen van de cloud met een snel en veilig netwerk inclusief lage latency, aldus Microsoft.

Radicaal vereenvoudigde cloud storage. Verkrijgbaar in de preview, Microsoft Azure Filers stroomlijnt cloud storage binnen meerdere virtuele machines.

Enterprise diensten met hoge prestaties en netwerken. Microsoft kondigde ook de beschikbaarheid van rekenintensieve virtuele machines met weredlwijde virtueel netwerk verbindingen, en gereserveerde IP-adressen. Microsoft wil helpen klanten hiermee met het ontwerpen, implementeren en beheren van wereldwijde schaalbare diensten.

API management: Azure API Management geeft klanten de mogelijkheid informatie en nieuwe business modellen met werknemers en partners te delen via API's die gekoppeld kunnen worden aan cloudomgevingen.

Bescherming van cloud investeringen

Als CIO's en IT-directeuren verplaatsen hun bedrijven naar de cloud, moeten ze hun technologie in on-premise en cloud-omgevingen te beveiligen. Microsoft kondigde een aantal nieuwe oplossingen die klanten helpen hun data beter te beschermen:

Microsoft Azure Site Recovery, voorheen Hyper-V Recovery Manager, zorgt voor een betere, kosteneffectieve herstel van bestanden in de cloud. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen klanten repliceren en virtuele machines en diensten in Azure terughalen in geval van een storing in hun primaire datacenter.

Microsoft Antimalware voor Azure, verkrijgbaar in preview, biedt klanten de mogelijkheid om een anti-malware-agent installeren via cloud services en virtuele machines. Daarnaast kondigde Microsoft oplossingen van cloud security partners Symantec en Trend Micro aan die integreren met Azure virtuele machines.

Vanaf juli zal Microsoft beginnen met encryptie-technologie in te zetten voor zakelijke Microsoft Office 365 klanten, ervoor te zorgen dat elk bestand dat is opgeslagen in SharePoint Online en OneDrive for Business is versleuteld met een eigen sleutel voor veilige opslag van inhoud.

Data Loss Prevention-mogelijkheden, beschikbaar in Exchange, zullen vanf juni uitgebreid worden naar documenten die zijn opgeslagen in SharePoint Online en OneDrive for Business voor Office 365 E3 zakelijke klanten. Data Loss Prevention helpt voorkomen dat het delen van gevoelige inhoud binnen en buiten een organisatie zomaar gebeurd.

Mobile-first 

Voortbouwend op de onlangs aangekondigde Enterprise Mobility Suite, introduceerde Microsoft nieuwe mogelijkheden die mobiele applicatie beheer, bescherming en levering aan te bieden:

Office Mobile app beheer met Windows Intune. Later dit jaar zullen Intune en Office 365 volgens Microsoft mobiele productiviteit leveren over Office voor iPad, iPhone en Android-telefoons, waaronder Microsoft Word, PowerPoint, Excel en Outlook Web App. Als onderdeel van de Enterprise Mobility Suite, zal Intune ook een instrument worden om klanten te helpen bij het beheer van bestaande iOS-en Android-line-of-business applicaties.

Microsoft Azure RemoteApp. Verkrijgbaar in de preview, Azure RemoteApp helpt bedrijven mobiele medewerkers toegang te geven tot Windows-applicaties binnen een heel scala van verschillende apparaten. De combinatie van Remote Desktop Services en Microsoft Azure moeten gebruikers van RemoteApp helpen productief te blijven.

Verbetering development ervaring

Microsoft kondigde ook een aantal tools en kader updates die onderneming ontwikkelaars in staat om ontwikkelingsmogelijkheden te omarmen met de volgende generatie cloud-en mobiele toepassingen, waaronder:

Geoptimaliseerde. NET voor de cloud. Microsoft heeft een preview van de volgende versie van ASP.NET , een gestroomlijnd kader en runtime waarmee ontwikkelaars cloud en server workloads optimaliseren. ASP.NET vNext is een nieuwe Microsoft bijdrage aan de. NET Foundation als een open source project.

Geavanceerde mobiele ontwikkeling. Microsoft introduceert Visual Studio tooling voor de Apache Cordova platform, waardoor ontwikkelaars multidevice hybride applicaties kunnen bouwen met behulp van de HTML-en JavaScript-vaardigheden. Visual Studio-ontwikkelaars kunnen nu Windows, iOS en Android native applicaties te bouwen met. NET en Xamarin of hybride applicaties met Apache Cordova. Microsoft introduceert ook Visual Studio 2013 Update 2 RTM inclusief ondersteuning voor universele Windows apps.

Agile software development. Microsoft Visual Studio Online is uitgebreid met cloud-gebaseerde applicatie lifecycle management met een set API's en services die integreren met diensten van derden. De nieuwe API's maken het makkelijker voor organisaties om Visual Studio Online in gebruik te nemen, aldus Microsoft.

Lees meer in de blog van Satya Nadella over zijn mobile-first en cloud-first strategie.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Cloud

Partners