08-03-2017

SAS door Gartner uitgeroepen tot leider in Data Science-platformen

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS uitgeroepen tot leider in het 'Magic Quadrant for Data Science Platforms'. Het platform van SAS ondersteunt alle fasen van de analytics levenscyclus; van data discovery tot implementatie. Beheer en governance zijn bovendien essentiële onderdelen van het leidende platform.

Een Data Science-platform moet Data Scientists ondersteunen bij het creëren van geavanceerde modellen om diepgaande inzichten te krijgen. Maar het moet ook zakelijke gebruikers in staat stellen data visueel en interactief te onderzoeken. Daarnaast moeten alle gebruikers met het platform kunnen profiteren van sterke datapreparatie-tools. Het platform van SAS is ontwikkeld om deze zaken te bieden en analytische inzichten te geven die de basis vormen voor zakelijke beslissingen.

Bouwstenen voor Data Science-oplossingen
In het nieuwe Gartner-rapport wordt een Data Science-platform gedefinieerd als een geïntegreerde applicatie die verschillende bouwstenen biedt voor Data Science oplossingen. Ook helpt een dergelijk platform de oplossingen te integreren in bestaande infrastructuren, toepassingen en bedrijfsprocessen.

http://biplatform.nl afbeelding

Vice President Western Europe Bert Boers bij SAS is trots dat Gartner SAS tot leider heeft uitgeroepen in dit kwadrant. “Wij blijven ons richten op het ontwikkelen van nieuwe analytics-toepassingen die tegemoet komen aan de steeds veranderende behoeften van klanten. Bovendien maakt SAS zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied Data Science. Bijvoorbeeld door mede-initiatiefnemer te zijn van de Dutch Data Science Week.”

Dutch Data Science Week
De Dutch Data Science Week biedt ondernemers en Data Scientists een platform voor inspiratie, innovatie en ontwikkeling. Gedurende vier dagen vinden op verschillende locaties activiteiten plaats gericht op kennisdeling. Naast trainingen en meet-ups kunnen Data Scientists deelnemen aan Data Challenges van KNVB, Eneco, Gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. Ook vindt er een carrièremarkt plaats waar (toekomstige) Data Scientists en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. De week wordt afgesloten met het de jaarlijkse analytics-conferentie SAS Forum.

Het ‘Gartner Magic Quadrant for Data Science Platforms’ vervangt het ‘Gartner Magic Quadrant for Advanced Analytics Platforms’.

Partners