28-08-2024

Pega en AWS bieden meer controle over verwerking data en datatoegang binnen EU

Deel dit bericht

Pegasystems heeft de samenwerking met Amazon Web Services uitgebreid. Pega is een van de eerste bedrijven die de onafhankelijke AWS European Sovereign Cloud gaat gebruiken voor de Pega EU Service Boundary. Deze nieuwe oplossing helpt klanten te voldoen aan de strengste wet- en regelgeving voor digitale soevereiniteit binnen de Europese Unie. De lancering van beide tools staat gepland voor eind 2025.

Met deze oplossing van Pega worden gegevens opgeslagen en verwerkt binnen de EU, onder toezicht van en met ondersteuning door EU-medewerkers. Klanten kunnen zo tegemoetkomen aan de strenge eisen die binnen de EU gelden voor digitale soevereiniteit. De combinatie van de strikte data-isolatie, toegangscontroles en processen die Pega Cloud al biedt, met AWS European Sovereign Cloud zorgt voor digitale soevereiniteit op elk niveau - van het Pega-platform en de ondersteunende technologieën tot de onderliggende infrastructuur.

Onderzoek Deloitte
Volgens Deloitte genereert de wereld in 2024 naar verwachting maar liefst 149 zettabyte aan data. Nu bedrijven wereldwijd cloudservices inzetten voor data-creatie en -verwerking, is het cruciaal om zowel de data als de zeggenschap erover binnen de cloud te beschermen. Dit is vooral belangrijk voor organisaties in gereguleerde sectoren, zoals de publieke sector en financiële diensten, die strenge wet- en regelgeving moeten hanteren omtrent datasoevereiniteit. Pega’s EU Service Boundary biedt klanten zekerheid ten aanzien van waar hun data wordt opgeslagen en verwerkt, hoe de gegevenstoegang is geregeld en waar de medewerkers die met EU-klanten werken zijn gevestigd.

Onafhankelijke infrastructuur
De Pega EU Service Boundary is gebouwd bovenop de AWS European Sovereign Cloud, wat zorgt voor operationele autonomie. Hoewel deze infrastructuur fysiek en logistiek gescheiden is van andere AWS-regio's, profiteert de gebruiker van alle voordelen die AWS biedt, zoals optimale beveiliging, beschikbaarheid, performance en flexibiliteit. De Pega EU Service Boundary oplossing gebruikt de succesvolste praktijkvoorbeelden en de automatisering van Pega Cloud om de klantenservice-organisatie volledig aan te passen aan de Europese regio. Hierdoor is tussenkomst van medewerkers vrijwel niet nodig.

"Het is in deze tijd belangrijk dat data veilig in de cloud kan wordt verwerkt, opgeroepen en beheerd," zegt Frank Guerrera, Chief Technical Systems Officer bij Pega. "Wanneer je data flexibel en gemakkelijk kunt gebruiken, levert dat goede resultaten op voor zowel eindgebruikers als andere belanghebbenden. De introductie van de Pega EU Service Boundary en de samenwerking met AWS geven klanten extra zekerheid over de veiligheid en het beheer van hun data. We kijken uit naar de opbrengst van deze voordelen voor onze klanten."

Partners