26-08-2024

Elastic versnelt SecOps-taken met LangChain

Deel dit bericht

Search AI-bedrijf Elastic werkt samen met LangChain, de bibliotheek voor generatieve AI-orchestratie, om AI-mogelijkheden te bouwen en leveren die arbeidsintensieve SecOps-taken versnellen.

De samenwerking heeft een centrale rol gespeeld bij de ontwikkeling van Elastic Security-functies zoals Automatic Import, Attack Discovery en Elastic Assistant for Security op het Elastic Search AI Platform. Deze functies stroomlijnen de migratie naar AI-gedreven beveiligingsanalyses en versnellen de workflows voor beveiligingsoperaties.

De integratie tussen Elastic Security en LangChain maakt gebruik van twee belangrijke componenten: LangChain en LangGraph. Deze bieden de noodzakelijke tools voor het bouwen van applicaties die contextbewuste redenering vereisen, zoals:
• Het verbeteren van de Elastic AI Assistant om complexe beveiligingsscenario's te kunnen begrijpen, hierop te kunnen reageren en om query's te genereren.
• Het vermogen van Attack Discovery om aanvallen te identificeren en te beschrijven.
• Het vermogen van Automatic Import om een nauwkeurige data-integratie te maken op basis van sample data.

Gebruikers hebben de vrijheid om de generatieve AI-functies van Elastic Security te integreren met hun LLM naar keuze. Met de Elastic Open Inference API en het uitgebreide chatmodel-ecosysteem van LangChain breidt Elastic de LLM-opties voor klanten snel uit.

"De samenwerking met Elastic is op vele manieren een groot succes geweest. De Elastic AI Assistant for Security, aangedreven door de standaard large language model (LLM)-interfaces van LangChain en geïmplementeerd met LangSmith, is met succes in productie genomen en wordt momenteel door honderden gebruikers gebruikt,” zei Erick Friis, founding engineer bij LangChain. “Daarnaast maakt Elastic ook gebruik van LangGraph om beter controleerbare agents te bouwen. Het is inspirerend om te zien hoe onze gezamenlijke gebruikers vergelijkbare retrieval-workflows hebben omarmd in hun Elastic-implementaties.”

Tags:

AI, Data, SecOps, LLM

Company:

Elastic, LangChain

Partners