02-08-2024

OutSystems transformeert procesmodellering en workflows

Deel dit bericht

OutSystems kondigt Workflows aan, een oplossing voor procesmodellering en het automatiseren van workflows. OutSystems Workflows vereenvoudigt bedrijfskritische workflow-applicaties en bevordert de samenwerking tussen IT en de business. Workflows is ontwikkeld voor bedrijven die niet meer willen werken met legacy Business Process Management oplossingen, die talloze high-code aanpassingen vereisen en daardoor uitdagender zijn om te onderhouden en op te schalen.

Volgens Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystem, is OutSystems Workflows de enige workflow-oplossing die onbeperkt kan meegroeien, "omdat het barrières wegneemt tussen de IT-teams die workflow-gebaseerde applicaties implementeren, en de afdelingen die de applicaties daadwerkelijk gebruiken. Deze oplossing laat de kracht van het OutSystems-platform zien bij de transitie naar een moderne software-architectuur en het drastisch verhogen van de operationele efficiëntie in organisaties, door de kloof tussen de business en IT te overbruggen. Met OutSystems hoeft men zich geen zorgen te maken dat workflow-processen verouderen. Wij zijn toekomstbestendig en onze klanten zullen dat ook zijn."

Voor de komst van OutSystems Workflows hadden organisaties de keuze uit twee opties voor het beheer van complexe workflows:
• Vasthouden aan foutgevoelige en tijdrovende methoden om complexe bedrijfsprocessen te beheren, zoals handmatige goedkeuring en controles via spreadsheets;
• Implementeren van gespecialiseerde BPM-oplossingen die procesautomatisering ondersteunen, maar die voor andere doelen high-code maatwerk vereisen, wat het lastig maakt voor de IT-afdeling om te onderhouden.
OutSystems Workflows vermijdt deze twee uitersten en laat IT-experts bedrijfsprocessen automatiseren op een manier die aansluit bij de business.

Intuïtieve oplossing
Workflows biedt een simpele en intuïtieve oplossing voor het modelleren van complexe workflows. Een belangrijk voordeel is dat het integreert met een low-code ontwikkelplatform dat uitgebreide aanpassingen aan UX en UI, vereenvoudigde systeemintegratie en geavanceerde mogelijkheden voor gegevensbeheer ondersteunt. Daarnaast geeft de nieuwe webinterface business stakeholders de mogelijkheid zelf workflows te modelleren. Dit verkleint de noodzaak voor iteraties en een gedetailleerde beschrijving van business rules. Deze verschuiving is een belangrijke verbetering voor de samenwerking en vermindert de hoeveelheid werk voor de IT-afdeling. De eenvoud van low-code blijft overeind, zonder dat er traditionele maatwerkcode nodig is. Gecombineerd met het bredere OutSystems-platform maakt Workflows het eenvoudig om elke applicatie aan te passen en workflows op maat te maken zonder technical debt te creëren.

Klanten kunnen OutSystems Workflows inzetten voor het beheren van veel voorkomende interne processen zoals het beheren van declaraties of vrije dagen, het accorderen van facturen of personeelsbeheer. Workflow applicaties kunnen daarnaast klantgerichte processen stroomlijnen, zoals case management, klachtenafhandeling of het verstrekken van leningen. Verder kunnen klanten met de OutSystems AI Agent Builder AI-agents rechtstreeks in hun workflows integreren.

Partners