16-05-2019

Sisense en Periscope Data fuseren

Deel dit bericht

Sisense, aanbieder in analytics, heeft de fusie aangekondigd met Periscope Data, analyseplatform voor clouddata. Sisense levert diepgaande expertise in het verzamelen van ongelijksoortige gegevenssets, het bouwen en insluiten van analytische apps en intuïtieve gegevensverkenning. Bedrijven als GE en Nasdaq vertrouwen op Sisense om operationele analytische applicaties te bouwen. Periscope Data wordt gebruikt door geavanceerde data-experts in organisaties zoals Tinder en Flexport voor geavanceerde analyses en data science in de cloud.

Samen zijn de bedrijven in staat om een ​​uniform platform te bieden dat uniek gepositioneerd is om zeer geavanceerde business-, data- en productteams in staat te stellen om digitale transformatie in hun bedrijven te stimuleren. De fusie anticipeert op de digitale transformatie van bedrijven waarbij elk bedrijf - ongeacht de branche, het product of de dienst - over data beschikt die hun bedrijfsactiviteiten aansturen.

Volgens CEO Amir Orad van Sisense zal elk bedrijf zeer snel een datagedreven bedrijf zijn en elk product een datagedreven product. "Cloud, big data, AI en machine learning versnellen deze overgang. Wij geloven dat data-, product- en bedrijfsteams de analytische bouwers zijn achter deze transformatie: mensen die de wereld willen bouwen, veranderen en beïnvloeden. Wij zijn het Uniform Unified Platform dat u daarheen brengt en aan iedereen deze bouwers en inzichten de kracht geeft."

De oprichters van Periscope Data Harry Glaser en Tom O'Neill en hun team krijgen leidinggevende rollen in de gecombineerde onderneming die onder het merk Sisense zal opereren, geleid door de huidige CEO Amir Orad. Sisense verwerft de activa, werknemers en algemene bedrijfsactiviteiten van Periscope Data. Sisense zal daarmee uit meer dan 700 werknemers bestaan.

Partners