10-04-2013

EC financiert MobiCloud-Project

Deel dit bericht


Nettropolis en het MobiCloud Consortium hebben als onderdeel van het MobiCloud project de implementatie aangekondigd van mobiele cloud diensten voor het personeel van het Openbaar Vervoersbedrijf Karlsruhe (VBK). Het MobiCloud project is een initiatief dat mede gefinancierd is door de Europese Commissie onder het Programma ter ondersteuning voor ICT-beleid (PSP) binnen het kaderprogramma concurrentievermogen en innovatie (CIP).

Het doel van deze MobiCloud implementatie is het groener, veiliger en efficiënter te maken van openbaar vervoer door het verbeteren van de coördinatie tussen personeel met behulp van standaard smartphones en tablets. De invoering binnen het VBK biedt een reeks van cloud toepassingen voor medewerkers van het mobiele beheercentrum en medewerkers in het veld die betrokken zijn bij de inzet van voertuigen. Deze toepassingen dragen bij aan:

  • Operationele kostenbesparingen door middel van efficiencyverbeteringen van het beheercentrum
  • Kortere reistijden voor passagiers door middel van real-time communicatie van incidenten aan voertuigpersoneel
  • Betere naleving van regels door verbeterde foutafhandeling
  • Verbeteringen op het gebied van schoonmaak door het melden van incidenten
  • Beter geïnformeerde medewerkers
  • Verbeterde klanttevredenheid
VBK wordt wereldwijd erkend voor hun vooruitstrevende geïntegreerde tram-trein-model, waar intercity’s in de regio als sneldienst functioneren terwijl ze in de stad de flexibiliteit van trams leveren. Dr. Walter Casazza, CEO van VBK, verklaart: "Efficiënte en snelle informatiestromen zijn van essentieel belang voor de veiligheid en het beheer van incidenten. Zowel passagiers als operationele teams in de voertuigen profiteren door betere en real-informatie over verkeersstoringen. Wij zijn verheugd om samen te werken met Nettropolis aan het upgraden en uitbreiden van onze mobiele toepassingen met behulp van de nieuwste technologieën."

Hoofd ontwikkeling van Nettropolis, Holger Kammerer zegt: "Het gebruik van MobiCloud zal ons in staat stellen om ons te concentreren op het leveren van de bedrijfslogica om de VBK-doelstellingen te bereiken; het optimaliseren van processen en het verminderen van de werklast voor alle betrokkenen."

Het MobiCloud-consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en uitgevoerd met de partners Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL (Nederland), Costain (VK) en COMIT Projects (VK). Het project richt zich op de stimulering van het aanbod van nieuwe mobiele diensten in de cloud en de ondersteuning van de opkomst van een Europees ecosysteem van ontwikkelaars van mobiele cloudtoepassingen.

 

Tags:

Mobility

Partners