15-09-2023

Oracle Database Services op Oracle Cloud Infrastructure beschikbaar in Microsoft Azure

Deel dit bericht

Microsoft en Oracle breiden partnership uit en komen met Oracle Database Services op Oracle Cloud Infrastructure in Microsoft Azure. De bedrijven hebben Oracle Database@Azure aangekondigd. Hiermee krijgen klanten directe toegang tot Oracle-databaseservices die draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en die worden geïmplementeerd in Microsoft Azure-datacenters.
 
Oracle Database@Azure levert alle voordelen op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en de beschikbaarheid van workloads van Oracle Database op OCI met de beveiliging, flexibiliteit en de services van Microsoft Azure, inclusief AI-services zoals Azure OpenAI. Deze combinatie biedt klanten meer flexibiliteit in waar ze hun workloads hebben draaien. Het biedt ook een gestroomlijnde omgeving die de aankoop en het beheer van de cloud tussen Oracle Database en Azure-services vereenvoudigt.
 
Met de introductie van Oracle Database@Azure helpen Oracle en Microsoft klanten om de migratie naar de cloud te versnellen, zodat ze IT-omgevingen kunnen moderniseren en profiteren van de infrastructuur, tools en services van Azure. Klanten profiteren van:
• Meer opties om hun Oracle-databases naar de cloud te verplaatsen;
• Het hoogste niveau van Oracle-databaseprestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid, evenals functionaliteit en prijspariteit;
• De eenvoud, veiligheid en latentie van een enkele besturingsomgeving (datacenter) binnen Azure;
• De mogelijkheid om nieuwe cloud-native applicaties te bouwen met behulp van OCI- en Azure-technologieën, inclusief de beste AI-services van Azure;
• De zekerheid van een architectuur die is getest en ondersteund door twee van de meest vertrouwde namen in de Cloud industrie.

Partners