04-05-2018

Motion10 en LOI Hogeschool bieden samen BI- en analyticsopleidingen aan

Deel dit bericht

Motion10 en LOI Hogeschool slaan de handen ineen om samen opleidingen aan te bieden op het gebied van Business Intelligence en Data & Analytics. Het doel van de samenwerking is om de inhoud van de opleidingen beter aan te laten sluiten bij de snelle ontwikkelingen in de praktijk.               

Technologische veranderingen gaan steeds sneller. Daardoor wordt het voor opleidingsinstituten moeilijker om studenten op te leveren die dicht tegen de laatste ontwikkelingen in de markt aan zitten, en voor de bedrijfswereld om goed opgeleide mensen te vinden, met kennis die echt up-to-date is. Er is volgens Motion10 continu sprake van een gat,dit geldt zowel voor studenten die binnenkort gaan starten op de arbeidsmarkt, als voor professionals die zich laten omscholen.

Om het ontstaan van een grotere kloof op de arbeidsmarkt tegen te gaan, gaan LOI Hogeschool en Motion10 samenwerken. Consultants van Motion10 die al regelmatig trainingen verzorgen bij klanten verzorgen nu ook opleidingen bij de LOI, minimaal op HBO-niveau. “Om dat gat zo klein mogelijk te maken werkt LOI Hogeschool samen met onderscheidende partijen die actief zijn in de praktijk, zoals Motion10” aldus Edwin Löring, Programmamanager bij LOI Hogeschool.

Kennis groeit naarmate je die deelt
Trainers van Motion10 zijn dagelijks bezig met opdrachten bij klanten en de klassikale sessies van de betreffende opleidingen vinden plaats op zaterdagen. Jesse Gorter, Functional Consultant Data & Analytics bij Motion10 en Microsoft Certified Trainer: “Bij de LOI-studenten merk je gewoon: dit zijn mensen die hun vrije zaterdag opgeven, ze willen dit echt leren. De groepsdynamiek helpt daarbij; het enthousiasme dat ik in de groep zie bij de klassikale sessies van de LOI Hogeschool is groter dan wat ik ooit heb meegemaakt. Ik vind het heel leuk om de stof over te brengen. Maar ik merk dat ik het zelf ook steeds scherper ga zien, juist door het over te brengen. ‘Kennis groeit naarmate je die deelt’ zeggen we bij Motion10. Dat werkt echt zo, en dat werkt twee kanten op.”

LOI Hogeschool en Motion10 willen vooruitkijken en spreken dan ook over het ontwikkelen van studiemateriaal voor de toekomst. Er is een gedeeld besef dat er opleidingen ontwikkeld moeten worden die inhaken op de trends van de toekomst. Bijvoorbeeld in het kader van Data Analytics de snelle huidige ontwikkelingen op het gebied van Machine Learning en AI.
Daarbij gaat het om de wederzijds versterkende combinatie van toegepaste inzichten in de laatste mogelijkheden en de kennis van de theorie en didactische expertise, om studenten zo goed als mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Partners