30-01-2015

Microsoft lanceert gratis versie van Power BI

Deel dit bericht

Microsoft zet flink in op data analytics. Nadat het bedrijf vorig week al Revolution Analytics overnam kondigt het bedrijf nu aan een gratis versie beschikbaar te stellen van haar Business Intelligence-oplossing Power BI. Met de stap wil Microsoft meer zakelijke klanten trekken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf wil zijn aanwezig op dat data analytics-markt flink vergroten. Hiervoor kijkt het bedrijf naar overnames als die van Revolution Analytics, maar ook naar organische groei. Deze groei wil Microsoft stimuleren door haar BI-oplossing Power BI gratis beschikbaar maken.

Data analyseren
De BI-oplossing helpt managers de bedrijfsvoering en financiën van organisaties te analyseren om nuttige inzichten te verkrijgen. Power BI is al langer beschikbaar, maar kostte voorheen tenminste 33 dollar per maand. Daarnaast moesten klanten beschikken over de laatste versie van Microsoft Excel en een abonnement op Office 365.

Hier komt nu verandering in. Microsoft kondigt aan voortaan een gratis versie van Power BI beschikbaar te stellen. De betaalde variant blijft overigens gewoon bestaan en beschikt over een aantal aanvullende features die niet in de gratis versie te vinden zijn. 

Partners