27-08-2024

Inschrijving SAS Hackathon nog drie dagen open

Deel dit bericht

Doe mee aan de SAS Hackathon, een digitaal evenement dat 16 september begint en waarin teams van deelnemers samenwerken en concurreren om de beste oplossingen te vinden voor zakelijke en humanitaire uitdagingen met behulp van de nieuwste AI en geavanceerde analyses. Inschrijven kan tot 30 augustus.

Tijdens de Hackathon kunnen deelnemers benaderingen verkennen, netwerken met collega-innovators en SAS-mentoren en de nieuwste technologieën uitproberen, zoals SAS' data- en AI-platform SAS Viya, synthetische datagenerator SAS Data Maker en GenAI persoonlijke assistent SAS Viya Copilot. Tijdens dit proces kunnen teams toepassingen creëren die echte uitdagingen kunnen oplossen en levens kunnen verbeteren.

De wereld veranderen door data en AI
De winnaar van vorig jaar is een geweldig voorbeeld. De stad Jakarta, Indonesië - de grootste stad in Zuidoost-Azië - implementeert sinds 2019 een digitale Smart City-transformatie om de openbare dienstverlening te verbeteren. In de 2023 SAS Hackathon gebruikte Team JaWaRA (Jakarta Water Resources Analytics) AI- en IoT-analyses om realtime gegevens over regenval, waterniveaus en rivierstromen te analyseren om overstromingen beter te voorspellen en te voorkomen - een probleem dat is verergerd door klimaatverandering. Het project is nu in gebruik in Jakarta en ondersteunt een vroegtijdig waarschuwingssysteem dat overstromingsmeldingen kan pushen naar bewoners in risicowijken en stadsfunctionarissen kan waarschuwen om overstromingspoorten te sluiten, waterpompen te activeren en andere maatregelen te nemen om overstromingen te voorkomen of zich erop voor te bereiden.

Het was de tweede Hackathon-winnaar op rij uit Jakarta: In 2022 creëerde Team JAKSTAT een op machine learning gebaseerd platform om de distributie van COVID-hulpfondsen naar kleine bedrijven te optimaliseren.

De Hackathon-winnaars waren niet de enige teams die een verschil maakten:
    Een Amerikaans team creëerde een visueel dashboard om dwangarbeid per land, industrie en grondstof te onderzoeken, waardoor organisaties beter inzicht krijgen in hun toeleveringsketens.
    Een Turks team, gemotiveerd door uitdagingen in de reactie op de Turkse aardbeving van februari 2023, creëerde een model om te helpen bij rampenbestrijding.
    Een bankteam uit de VS bouwde een online koolstofvoetafdruk-tracker die naast transacties op bankrekeningen werkt en consumenten in staat stelt om in realtime de impact van hun aankopen te zien, weloverwogen beslissingen te nemen en suggesties te krijgen om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen.

Alles bij elkaar trok de SAS Hackathon van vorig jaar 1.431 deelnemers uit 69 landen. 107 teams die 205 organisaties vertegenwoordigden begonnen aan de Hackathon; 72 teams voltooiden hun hacks.

Een competitie tussen bedrijfstakken - en tijdzones
Teamleden in de Hackathon kunnen - en zijn vaak - op verschillende continenten gevestigd. SAS-experts leiden ook branchespecifieke tracks: bankwezen; energie; gezondheidszorg & biowetenschappen; IoT; verzekeringen; publieke sector; detailhandel, consumptiegoederen & productie; telecom & media; en nieuw dit jaar, een studententrack. De winnaars worden 20 november live bekendgemaakt op YouTube en LinkedIn.

Inschrijven kan hier.

Company:

SAS

Partners