29-07-2024

Denodo kondigt integratie aan met Amazon Bedrock LLM's

Deel dit bericht

Denodo kondigt aan dat het Denodo Platform naadloze integratie biedt met grote taalmodellen van Amazon Bedrock, om de ontwikkeling van krachtige nieuwe GenAI-bedrijfstoepassingen met beveiliging, privacy en verantwoorde AI te stroomlijnen.

Bij Denodo zijn AI en Machine Learning belangrijke technologieën die helpen bij het automatiseren en stroomlijnen van kritieke taken in datamanagement. Deze combinatie helpt bij het creëren van virtuele assistenten en agents die gebruik kunnen maken van talloze gegevensbronnen om verzoeken van gebruikers te begrijpen, taken automatisch op te splitsen, een dialoog aan te gaan om informatie te verzamelen en acties te ondernemen om aan het verzoek te voldoen.

Veel organisaties worstelen met het bouwen van GenAI-applicaties die voldoen aan bedrijfsdoelstellingen. Het Denodo-platform voedt Amazon Bedrock LLM's met gecontroleerde, vertrouwde gegevens uit alle toepasselijke gegevensbronnen, binnen een retrieval augmented generation (RAG)-raamwerk en met Amazon OpenSearch als vectordatabase. Het Denodo-platform maakt een uniforme semantieklaag boven de onderliggende gegevensbronnen mogelijk, die niet alleen de semantiek standaardiseert, maar ook end-to-end gegevensbeheer en -beveiliging mogelijk maakt. Met deze architectuur zijn alle gegevens in de organisatie toegankelijk via RAG-enabled queries, maar worden gegevens alleen blootgesteld aan de geautoriseerde gebruiker die de vraag stelt.

Ontwikkelaars van GenAI-applicaties die het Denodo-platform gebruiken, hebben toegang tot een AI-gebaseerde copilot die de creatie van dataweergaven, administratie en system stewardship stroomlijnt.

“Een dergelijke samenwerking stelt Denodo en de gemeenschappelijke klanten van AWS in staat om hun door GenAI geleide databeheer en datalevering te verbeteren door gebruik te maken van de logische databeheermogelijkheden van Denodo naast de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging van de infrastructuur en diensten van AWS”, zegt Alberto Pan, Chief Technology Officer bij Denodo. “Deze integratie ondersteunt Bedrock LLM's met uniforme, veilige toegang tot de databronnen van een organisatie, waardoor organisaties gebruik kunnen maken van GenAI-applicaties die krachtige, nauwkeurige antwoorden geven op informatieverzoeken.”

Partners