12-06-2017

SPS levert als eerste de Managed Azure Stack

Deel dit bericht

SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, is early adopter van de Microsoft Azure Stack op het Lenovo-platform en heeft nu als eerste haar beheersoftware voor de Azure Stack geschikt gemaakt. Azure Stack is een appliance die organisaties de mogelijkheid biedt om on-premises over Azure Cloud-functionaliteiten te beschikken. Klanten kunnen hierdoor hun eigen cloudomgeving opbouwen en Azure-services vanuit het eigen datacenter leveren. SPS is de eerste partij die een Managed Azure Stack aanbiedt.

Azure Stack biedt integratie- en uitwisselingsmogelijkheden met de public Azure Cloud, waardoor toepassingen in een hybride omgeving kunnen worden geïmplementeerd en gemanaged. Klanten profiteren hierdoor van de schaalbaarheid en flexibiliteit van Azure en voldoen tegelijkertijd aan technische en wettelijke eisen. Zo kunnen organisaties van de voordelen van de Azure-services genieten en daarbij hun data veilig binnen de eigen deuren houden.

Ketenbeheer hybride cloud

Door Gensys voor Azure Stack geschikt te maken, is volledig ketenbeheer van een hybride omgeving mogelijk. Dit geldt ook als Azure Stack en Azure Cloud onderdeel uitmaken van de IT-omgeving. SPS integreert het beheer van de on-premises IT, private clouds, Azure Cloud en Azure Stack in één beheeroplossing.


Linda Verweij, COO bij SPS: “Azure Cloud biedt alsmaar meer mogelijkheden voor organisaties. Het gebruik van Azure-services neemt toe, maar wordt tevens geremd door technische beperkingen en interne en externe regelgeving op security- en privacy-aspecten. Door Azure Stack in te zetten kunnen die obstakels worden weggenomen. Gensys en de kennis en ervaring die wij hebben verkregen als early adopter hebben ervoor gezorgd dat de Managed Azure Stack er nu is. Wanneer Azure Stack wordt opgenomen in een hybride omgeving kan die omgeving end-to-end worden beheerd.”

Company:

SPS

Partners