26-04-2016

EnterpriseDB Postgres Replication Server 6.0 brengt log-gebaseerde replicatie

Deel dit bericht

EnterpriseDB kondigt de directe beschikbaarheid aan van EDB Postgres Replication Server 6.0. Deze log-gebaseerde oplossing is het eerste en enige beschikbare multi-master replicatieproduct met nieuwe voor PostgreSQL ontwikkelde technologie, waarmee latency tijdens datareplicatie wordt verkort en prestaties van transactionele workloads die replicatie vereisen drastisch worden verbeterd.

Volgens Senior Vice President Products and Services Marc Linster bij EDB is datareplicatie een strategische operatie geworden binnen de huidige complexe en groeiende datacentra. Zeker nu data ook geografisch worden gerepliceerd en van transactionele systemen naar gespecialiseerde applicaties en databases worden verplaatst. “Hierdoor is er een grotere behoefte ontstaan aan snellere oplossingen die data kunnen repliceren zonder hierbij de kernactiviteiten te vertragen. EDB Postgres Replication Server 6.0 is de meest geavanceerde en krachtige replicatie-oplossing voor Postgres en de prestaties hiervan zijn een sterke verbetering in vergelijking met de beschikbare tools van de vorige generatie. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de nieuwste technologie om bedrijven geografische replicatie, cross-platform replicatie, flexibiliteit en snelheid te geven die hun systemen nodig hebben voor digitale innovatie."

Transaction rates
EDB Postgres Replication Server 6.0 integreert de logische decoder die werd geïntroduceerd in PostgreSQL 9.4. Deze wordt gebruikt voor het extraheren van aanpassingen uit de Write-Ahead Log (WAL) segmenten. De decoder vervangt het gebruik van triggers, waarmee overhead op de publication databases werd gecreëerd. Omdat de WAL-stream al bestaat heeft deze log-gebaseerde techniek geen invloed op de publicerende server en verkort zo de latency. In benchmarkstests met EDB Postgres Replication Server 6.0 bètatesters had EDB latency rates van minder dan een seconde. Dit is een sterke verbetering in vergelijking met het verleden, zelfs wanneer transaction rates werden verhoogd tot ongeveer 2.000 transacties per seconde.

Nieuwe mogelijkheden
Naast log-gebaseerde replicatie bevat de nieuwe versie van EDB Postgres Replication Server nieuwe mogelijkheden en verbeterde eigenschappen:
- Ingebouwde hoge beschikbaarheid voor het replication control schema.
- Verbeterde conflictdetectie door middel van gebruik van Common Table Expression.
- Nieuwe wildcard selector voor bulkpublicatie van tabelselecties.
- Nieuwe multi-master reeksen die klaar zijn voor replicatie.
- Verbeterde interface voor Data Definition Language-replicatie.

Beschikbaarheid
EDB Postgres Replication Server 6.0 is beschikbaar voor single-master replicatie en multi-master replicatie. Het maakt onderdeel uit van de EDB Integration Suite, een set oplossingen waarin het EDB Postgres-platform is opgenomen ter ondersteuning van integratie met andere databronnen binnen het datacentrum. Het EDB Postgres-platform is op abonnementbasis beschikbaar.

Meer informatie: www.enterprisedb.com

Company:

EnterpriseDB

Partners