09-02-2016

Rocket Discover 1.5 geeft IBM Cognos-gebruikers nieuwe BI-mogelijkheden

Deel dit bericht

Rocket Software levert met Rocket Discover 1.5 een oplossing voor self-service datavoorbereiding, datavisualisatie en data-analyse voor zakelijke gebruikers.

De IBM Native Connect eigenschap, in nauwe samenwerking IBM labs ontwikkeld, maakt het voor IBM Cognos gebruikers mogelijk om te verbinden en te werken op hun IBM Cognos TM1 kubussen, en genereert Cognos BI content zoals query’s en PowerCubes voor een verhoogde ROI van bestaande Cognos investeringen. Verder vereenvoudigt Discover 1.5 samenvoeging van data uit veel verschillende bronnen en geeft suggesties om dataverrijking te versnellen.

Ook komt Discover 1.5 met nieuwe presentatiemogelijkheden die het eenvoudiger maken om inzichten en verhaallijnen uit de data in een helder en strak formaat te communiceren, met als resultaat duidelijker overleg en snellere besluitvorming. De belangrijkste eigenschappen zijn:
• IBM Cognos Native Connectivity stelt Cognos gebruikers in staat om snel en eenvoudig dashboards te vervaardigen voor betere zakelijke inzichten. Wat voorheen dagen of weken duurde kan nu binnen enkele minuten opgezet worden, waardoor de afhankelijkheid van IT-beheer minder wordt;
• Smarter Self-Service Data Prep versnelt het dataverrijkingproces over relationale, mainframe-, en lokale databronnen voor een betere visualisatie en diepere analyse;
• Presentation mode vergemakkelijkt het tonen van verbanden in een interface-vrij presentatieformaat, waarbij een drill down naar de databronnen nog steeds mogelijk blijft.

Claudia Imhoff, President van Intelligent Solutions en oprichter van de Boulder BI Brain Trust (BBBT), stelt dat Rocket Discover een nieuwe mijlpaal voor BI betekent. “Rocket blijft me verbazen,
Discover 1.5 geeft business users een verbeterde set van datavisualisatie- en rapportage-tools. Deze nieuwste versie levert ook mogelijkheden voor gebruikers van IBM Cognos BI 10 en TM1 met native connectivity, waardoor sneller toegang tot bedrijfsgegevens en -inzichten geleverd wordt. Dit is een win-win situatie voor Rocket en IBM, gebaseerd op een tientallen jaren oude relatie.”

Rocket Discover 1.5 is zowel als on-premise als cloud versie beschikbaar voor Windows- en Linux-omgevingen.
Meer informatie op: http://www.rocketsoftware.com/resource/rocket-discover-overview

Partners